Ασκήσεις αποκατάστασης νερού

Η άσκηση αποκατάστασης νερού σας επιτρέπει να ασκείστε και να αποκαταστήσετε το σώμα σας χωρίς να χτυπάτε και μερικές φορές επώδυνη εμπειρία άσκησης σε ξηρή γη. Η άνωση του νερού απελευθερώνει τις αρθρώσεις σας από την πρόσκρουση, σύμφωνα με το The Stretching Institute. Με την άσκηση ασκήσεις αποκατάστασης νερού, μπορείτε να διατηρήσετε ένα βαθμό φυσικής κατάστασης, ενώ ανακτώνται από τον τραυματισμό σας. Ωστόσο, συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά κατά την αποκατάσταση.

Το βάδισμα του νερού μπορεί να είναι χρήσιμο για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης και των κάτω άκρων καθώς και για την αρθρίτιδα. Το περπάτημα στο νερό που είναι υψηλό στο στήθος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα γυμναστικής σας καθώς και να θεραπεύσετε έναν τραυματισμό. Το περπάτημα προς τα εμπρός και προς τα πίσω μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάστασή σας χωρίς να τονίζετε τις αρθρώσεις σας. Για μια πρόσθετη πρόκληση, χρησιμοποιήστε βάρη νερού ή περιστρέψτε τα χέρια σας ενώ περπατάτε. Περπατήστε στο νερό για 20 έως 30 λεπτά κάθε φορά, ή ως ανεκτό.

Η εκτέλεση του βραχίονα φθάνει στο νερό, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε την εμβέλειά σας. Καθίστε στο κάτω βήμα σε μια πισίνα ή στηρίξτε έτσι ώστε το νερό να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το επίπεδο των ώμων σας. Για κάμψη, σηκώστε τα μπράτσα σας από την πισίνα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Αργά χαμηλώστε τα χέρια σας πίσω στο νερό και επαναλάβετε. Συμπληρώστε ένα σύνολο 10 επαναλήψεων. Για απαγωγή – μετακινώντας τα χέρια σας μακριά από το μέσο του σώματος σας – τοποθετήστε τα χέρια σας στα πλάγια σας. Ανασηκώστε αργά τα χέρια σας μακριά από το σώμα σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω. Σηκώστε τα χέρια σας στο επίπεδο των ώμων σας. Χαμηλώστε αργά τα χέρια σας και επαναλάβετε. Συμπληρώστε ένα σύνολο 10 επαναλήψεων.

Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών στα πόδια, τους γοφούς και την κάτω πλάτη. Πραγματοποιήστε αυτή την άσκηση ενώ κρατάτε την πλευρά της πισίνας. Σταθείτε στο αριστερό πόδι σας, αριστερό ισχίο σας κοντά στον τοίχο της πισίνας. Κρατήστε την πλευρά της πισίνας με το αριστερό σας χέρι. Τα γόνατά σας πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Στρίψτε αργά το δεξί πόδι σας προς τα πλάγια. Κρατήστε το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Χαμηλώστε το πόδι και επαναλάβετε. Συμπληρώστε ένα σύνολο 10 επαναλήψεων. Χαλαρώστε και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Η άσκηση superman τεντώνει τους ώμους και τους μυς της πλάτης σας. Σταθείτε στο νερό που είναι περίπου στο στήθος βαθιά. Κρατήστε την πλευρά της πισίνας με τα δύο χέρια. Ξεκινήστε με τα πόδια σας φυτευμένα σταθερά στο κάτω μέρος της πισίνας. Αργά σηκώστε τα πόδια σας πίσω από σας μέχρι να επιπλέει στο στομάχι σας. Επεκτείνετε τα χέρια σας έτσι ώστε οι αγκώνες σας να είναι ίσιοι. Τα πόδια σας θα πρέπει επίσης να επεκταθούν. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να μοιάζει με σούπερμαν. Κρατήστε αυτή τη στάση για 10 έως 20 δευτερόλεπτα. Αργά χαμηλώστε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση. Επαναλάβετε ένα σύνολο πέντε επαναλήψεων αυτής της άσκησης.

Το περπάτημα

Ευκαμψία και αφαίρεση ώμων

Πόδι αυξάνεται

Υπεράνθρωπος