Γαλακτοκομικά γεγονότα

Η Τουρκία συχνά φέρνει στο μυαλό τις εορταστικές εκδηλώσεις διακοπών και πολλοί άνθρωποι έχουν καλές αναμνήσεις για να απολαύσουν ένα πόδι γαλοπούλας, που ονομάζεται επίσης κρόκος, σε δείπνο διακοπών. Αυτό το άπαχο κρέας δεν χρειάζεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Το υγιές, πλούσιο σε πρωτεΐνες γάλα γαλοπούλας μπορεί να σερβιριστεί κάθε φορά του χρόνου από μόνο του, ως γέμιση σάντουιτς ή σε άλλα πιάτα.

Βασική διατροφή

Μια μερίδα γαλοπούλας, περίπου 3 ½ ουγκιά. Και που περιέχει κρέας και δέρμα, ζυγίζει 100 g. Σε μια μερίδα 100 γραμμάρια, υπάρχουν 208 θερμίδες. Μια μερίδα ποδιών γαλοπούλας έχει 28 g πρωτεΐνης και 10 g λίπους, συμπεριλαμβανομένων 3 g κορεσμένου λίπους. Το περιεχόμενο σε ωμέγα-6 μιας μερίδας γαλοπούλας είναι 2270 mg και υπάρχουν επίσης 190 mg ω-3 λιπαρών οξέων. Η Τουρκία δεν έχει υδατάνθρακες, αλλά περιέχει 77 mg νατρίου και 85 mg χοληστερόλης ανά 100 g.

Μικροθρεπτικά συστατικά

Η Τουρκία περιέχει 37,8 mcg σεληνίου ανά μερίδα, περίπου το 54% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης. Μια μερίδα γαλοπούλας είναι επίσης υψηλή σε ψευδάργυρο, με 4,3 mg ή 28% της καθημερινής σύστασης. Άλλα ορυκτά στο πόδι της Τουρκίας περιλαμβάνουν σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και χαλκό. Ένα τύμπανο γαλοπούλας περιέχει επίσης βιταμίνες Β-6, Β-12, Κ και Ε, παντοθενικό οξύ, φολικό, νιασίνη, θειαμίνη, χολίνη και βεταϊνη.

Τρυπτοφάνη

Η Τουρκία περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπνηλία εάν καταναλώνεται πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα, η ποσότητα της τρυπτοφάνης σε μερικές μεγάλες μερίδες γαλοπούλας δεν αρκεί για να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα. Η τρυπτοφάνη είναι επίσης ένα δομικό στοιχείο για τη νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη και τη βιταμίνη Β νιασίνη.

Επιδράσεις Σεληνίου

Το σελήνιο στην Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ως προληπτικό για τον καρκίνο, σύμφωνα με τα πιο υγιεινά τρόφιμα του κόσμου. Το σελήνιο είναι υπεύθυνο για την απόσπαση μηχανισμών επιδιόρθωσης DNA σε κατεστραμμένα κύτταρα και προκαλεί καρκινικά κύτταρα να υποβάλλονται σε απόπτωση, μια μορφή κυτταρικής αυτοκαταστροφής. Βοηθά επίσης στο σχηματισμό του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδάση γλουταθειόνης, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Ομοκυστεΐνη

Η βιταμίνη Β-6, μια ζωτική θρεπτική ουσία στο κρέας γαλοπούλας, αποτρέπει τη συσσώρευση ενός μορίου που ονομάζεται ομοκυστεΐνη στο σώμα. Όταν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης είναι πολύ υψηλά, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Το Β-6, μαζί με το Β-12, συμβάλλει στις ομάδες μεθυλίου που απενεργοποιούν την ομοκυστεΐνη, καθιστώντας την αβλαβή.

Το κρέας ποδιών της Τουρκίας περιέχει ουσίες που ονομάζονται πουρίνες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με ουρική αρθρίτιδα ή σε εκείνους που είχαν πέτρες στα νεφρά του ουρικού οξέος. Τα άτομα με αυτά τα προβλήματα υγείας μπορεί να θέλουν να αποφύγουν να τρώνε οποιοδήποτε είδος κρέατος γαλοπούλας.

Σκέψεις