Γιατί πρέπει να τρώω λιγότερη ζάχαρη και αλάτι;

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημοσιεύει οδηγίες για να σας παρέχει πληροφορίες ώστε να μπορείτε να κάνετε υγιεινές επιλογές τροφίμων. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές σκιαγραφούν τα συστατικά τροφίμων που πρέπει να περιορίσουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν ζάχαρη και αλάτι. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης ή αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Αμερικανού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φυτοπροστασίας του USDA 2010. Η μείωση της πρόσληψης βελτιώνει τη συνολική διατροφή σας και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, καθιστώντας απαραίτητο να λάβετε μέτρα για να μειώσετε την πρόσληψη Ζάχαρη και αλάτι.

Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί καταναλώνουν υπερβολικό νάτριο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς για το 2010. Εκτιμάται ότι η μέση κατανάλωση είναι 3.400 χιλιοστόγραμμα ημερησίως, αλλά το συνιστώμενο όριο είναι 2.300 χιλιοστόγραμμα. Όταν πρόκειται για τη ζάχαρη, οι περισσότεροι Αμερικανοί λαμβάνουν περίπου 355 θερμίδες ημερησίως από τα γλυκά, κάτι που είναι περισσότερο από το διπλάσιο της συνιστώμενης πρόσληψης, σύμφωνα με την American Heart Association. Συνιστάται να περιορίζετε τη ζάχαρη σε 100 θερμίδες για τις γυναίκες και όχι περισσότερες από 150 θερμίδες για τους άνδρες, σύμφωνα με το AHA.

Το νάτριο είναι απαραίτητο για την υγεία σας, αλλά το σώμα σας χρειάζεται μόνο ένα μικρό ποσό. Μαζί με άλλους ηλεκτρολύτες, το νάτριο ρυθμίζει την ισορροπία υγρών. Λόγω του φυσιολογικού ρόλου του, το άλας της διατροφής σας επηρεάζει την αρτηριακή σας πίεση. Συνήθως, καθώς η πρόσληψη αλατιού αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για την αρτηριακή σας πίεση. Η σταθερή αρτηριακή πίεση είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιαγγειακή υγεία και η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού σε συνεχή βάση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης στην τυπική αμερικανική δίαιτα προέρχεται από τη ραφιναρισμένη ζάχαρη, όχι τη ζάχαρη που απαντάται φυσιολογικά σε τρόφιμα όπως φρούτα, σύμφωνα με το USDA. Τα πρόσθετα σάκχαρα παρέχουν επιπλέον θερμίδες χωρίς θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία, η οποία έχει αποτέλεσμα ντόμινο που αυξάνει τον κίνδυνο για άλλες χρόνιες παθήσεις. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης αυξάνει επίσης τα τριγλυκερίδια, τα οποία είναι ένα είδος λίπους στο αίμα σας που συνδέεται με καρδιακές παθήσεις.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη τείνουν να προσφέρουν λιγότερες θρεπτικές ουσίες από ό, Η τακτική κατανάλωση τροφών με περίσσεια αλατιού και ζάχαρης αντικαθιστά τροφές με θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για δίαιτες για τους Αμερικανούς 2010. Έτσι μειώνει το συνολικό θρεπτικό περιεχόμενο της διατροφής σας. Έχοντας μια ανθυγιεινή διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για χρόνιες ασθένειες, καθιστώντας κρίσιμο για εσάς τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σας.

Είστε πιθανό να καταναλώνετε πάρα πολύ

Η υπερβολική αλάτι θέτει τον κίνδυνο καρδιακής υγείας

Όχι τόσο γλυκιά αποτελέσματα για την υγεία

Μειώνει τη συνολική διατροφή