Γιατί τα νήπια γελούν όταν πειθαρχία;

Μέχρι τώρα, το παιδί σας έχει περάσει πολύ χρόνο που έχει κολλήσει, κρατήσει και διδάξει. Τώρα που είναι 2 ετών, είναι έτοιμη να αναλάβει τον κόσμο με τους δικούς της όρους. Ενώ η στροφή 2 φέρνει άλλα συναρπαστικά ορόσημα, το ένα είναι κυρίως ο επιπολασμός των εκφοβισμών και άλλων πράξεων παραβίασης. Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι το μικρό παιδί σας είναι άτακτο μόνο για να σπρώξετε τα κουμπιά σας, υπάρχει μια μέθοδος πίσω από την τρέλα των “τρομερών δύο”.

Τρομερό Twos Επεξήγηση

Τα δύο είναι φοβερά για δύο λόγους – το παιδί σας επιδιώκει την ανεξαρτησία και ρίχνει μια τακτοποίηση όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει όταν το θέλει. Όταν είναι πειθαρχημένοι, κάποιοι 2χρονες μπορεί να φωνάξουν, άλλοι μπορεί να γελάσουν ή να πετάξουν μια συνολική κατάρρευση. Αν και φαίνεται ότι το παιδί σας ίσως έχει χάσει το μυαλό του, η αλήθεια είναι ότι δοκιμάζει μόνο τα όριά σας. Σύμφωνα με το AskDrSears.com, ο καθορισμός ορίων δείχνει στο παιδί σας ότι είστε αξιόπιστοι και θα τους προστατεύσετε από βλάβες. Χωρίς όρια, ο κόσμος είναι ένας τρομακτικός τόπος για το 2χρονο.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Τα δύο χρόνια είναι φυσικά περίεργα. Αυτό συχνά σημαίνει να μπαίνεις σε πράγματα, να κάνεις χάος και άλλες επιδεινούμενες ατυχίες. Κρατήστε το δροσερό σας και συνειδητοποιήστε ότι το παιδί σας μαθαίνει για το περιβάλλον γύρω από αυτήν. Διατηρήστε ένα σύνολο κανόνων για το παιδί σας να ακολουθήσει και να κολλήσει μαζί τους. Μην πείτε “όχι” μια μέρα, έπειτα αφήστε την κακή συμπεριφορά της να μετατοπιστεί την επόμενη μέρα επειδή είστε πολύ κουρασμένοι ή απλώς δεν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα σθένος. Αυτό στέλνει ένα μικτό μήνυμα στο παιδί σας και συχνά θα την κάνει επιφυλακτική για τις μεθόδους πειθαρχίας σας.

Μη τιμωρείτε, διδάξτε

Πολλοί γονείς βασίζονται σε χρονικό όριο, ή σε άλλες παρόμοιες μεθόδους, ως μορφή πειθαρχίας. Ωστόσο, ο εκπαιδευτικός της οικογενειακής ζωής, Sandy Bailey, εξηγεί ότι τα περισσότερα παιδιά δεν θα καταλάβουν την έννοια της χρονικής διάρκειας μέχρι να είναι τουλάχιστον 3 χρονών. Αν χρησιμοποιείτε χρονικό όριο, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο παιδί σας γιατί θα εγκαταλειφθεί. Απλά βάζοντας το παιδί σας στη γωνία χωρίς μια εξήγηση δεν θα σταματήσει το πρόβλημα να συμβεί ξανά. Να είστε έτοιμοι να επαναλάβετε τον εαυτό σας πολλές φορές πριν καταλάβει τι να μην κάνει. Αποφύγετε τις μακρόχρονες διαλέξεις · μια απλή εξήγηση είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Άλλες εκτιμήσεις

Αν η 2χρονη σας συνεχίζει να σας γελάει την επόμενη φορά που την πειθαρχείτε, αλλάξτε την πειθαρχία της. Πάρτε το χρόνο να την διδάξετε πώς να διορθώσετε τι έκανε λάθος. Για παράδειγμα, αν σας φώναζε ότι δεν πήρε τις κούκλες της, τη διδάξτε πώς να καθαρίσει – και να κάνει καθαρισμό φαίνεται σαν ένα διασκεδαστικό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Αφού πάρει το κρέμασμα της, την επαίνεσε όταν καθαρίζει τις κούκλες της χωρίς προπόνηση ή εκτελεί οποιαδήποτε άλλη καλή δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει ότι δεν χρειάζεται να είναι σάπια για να τραβήξει την προσοχή σας.