Γιατί φοβάστε τη συμπίεση στην ποδηλασία;

Τα σφιχτά τοποθετημένα σορτς ποδηλάτων έχουν γίνει τόσο δημοφιλή ώστε το ύφος τους έχει επηρεάσει την περιστασιακή μόδα. Τώρα φοριούνται συχνά από άτομα που δεν διαθέτουν ούτε ποδήλατο. Για δραστηριότητες ποδηλασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα σορτς συμπίεσης βελτιώνουν την άνεση, μειώνουν τις εκδορές και μπορεί να βοηθήσουν στη ροή του αίματος για ταχύτερη ανάκαμψη. Για το λόγο αυτό είναι πλέον δυνατή η λήψη μανίκια συμπίεσης, κορυφές, κάλτσες και εσώρουχα, εκτός από τα σορτς.

Επειδή τα ενδύματα συμπίεσης στεγνώνουν στο δέρμα σας, δεν επιτρέπουν τη ροή του αέρα να ψύχει την επιφάνεια. Τα τριχοειδή της επιφάνειας δεν χρειάζεται να επεκταθούν τόσο πολύ ώστε να ζεσταίνουν το δέρμα σας, αφήνοντας περισσότερο αίμα να ρέει στους μύες. Αυτό κρατά τους μύες ωραίους και ζεστούς. Αν φορούσατε ενδύματα συμπίεσης σε μια ζεστή μέρα, θα πρέπει να προστατεύετε από την υπερθέρμανση.

Επειδή το ένδυμα συμπίεσης δεν έχει χαλαρό υλικό για τρίψιμο στο δέρμα σας, οποιαδήποτε κινούμενα μέρη δεν θα έχουν εκδορές, που είναι ιδιαίτερα επώδυνες με άλατα από την εφίδρωση. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις αρθρώσεις του ισχίου και του ώμου, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί όταν τα πόδια σας κινούνται ενάντια στο πλαίσιο του ποδηλάτου ή στο κάθισμα. Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν την φθορά των θηλών, οπότε μια κορυφαία άσκηση συμπίεσης είναι μια καλή επιλογή αν είστε επιρρεπείς σε αυτό το πρόβλημα.

Αρκετές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού έχουν εξετάσει τα αποτελέσματα της συμπίεσης στην αντοχή. Η θεωρία είναι η συμπίεση των μυών επίσης πιέζει τις φλέβες, αυξάνοντας την πίεση του αίματος τους και ως εκ τούτου επιταχύνει την επιστροφή αίματος στους πνεύμονες για οξυγόνωση. Τα αποτελέσματα ήταν μικτά, αλλά οι αθλητές αναφέρουν ένα βελτιωμένο αντιληπτό ποσοστό άσκησης ενώ φορούσαν ρούχα συμπίεσης.

Οι ανατομικές περιοχές του χαλαρού δέρματος και του λιπώδους ιστού συγκρατούνται στη θέση τους με ενδύματα συμπίεσης. Οι άρτιοι, εκπαιδευμένοι αθλητές εξακολουθούν να έχουν περιοχές του σώματος που κινούνται ως απάντηση στην ποδηλατική κίνηση. Για τους άντρες, είναι οι όρχεις, για τις γυναίκες, τα στήθη. Πολλοί άνδρες ποδηλάτες φορούν εσώρουχα συμπίεσης αντί για ιμάντα jock, προτιμώντας την άνεση και το βλέμμα τους. Οι γυναίκες αθλητές έχουν αθλητικά σουτιέν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά εκείνοι με μικρότερα στήθη μπορεί να βρουν αρκετή υποστήριξη σε μια κορυφή συμπίεσης χωρίς την ταλαιπωρία των underwires ή ιμάντες σουτιέν.

Κρατήστε τους μυς ζεστό

Μειώστε τις φθοράς

Αντοχή

Κρατήστε τα πράγματα στη θέση τους