Δεν θα τρώει υδατάνθρακες μετά τις 6 μ.μ. Βοήθεια με την απώλεια βάρους;

Ο χρόνος των γευμάτων και των σνακ σας μπορεί να επηρεάσει την θερμιδική σας πρόσληψη, αλλά η συνολική καθημερινή κατανάλωση θερμίδων και η ενεργειακή σας δαπάνη καθορίζουν εάν θα χάσετε ή όχι το βάρος σας. Αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες μετά τις 6 μ.μ. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Ωστόσο, η εξάλειψη των υδατανθράκων μετά τις 6 μ.μ. Δεν είναι εγγύηση ότι θα χάσετε βάρος.

Οφέλη από την κοπή υδατανθράκων

Τρώγοντας υδατάνθρακες μετά τις 6 μ.μ. Πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να σας προκαλέσει υπέρβαση των θερμιδικών σας αναγκών, ειδικά αν τρώτε για λόγους άλλους από την πείνα – όπως η πλήξη, η θλίψη ή το άγχος. Οι δημοσιεύσεις για την υγεία του Χάρβαρντ υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση μεγάλου αριθμού θερμίδων, όπως από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, τη νύχτα συνδέεται με την κατάθλιψη, την αύξηση του σωματικού βάρους και την παχυσαρκία. Αν είστε συναισθηματικός τρώγων, κόβετε πλήρως τους υδατάνθρακες μετά τις 6 μ.μ. Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Οφέλη από τη νύχτα Carbs

Μπορείτε ακόμα να χάσετε το βάρος τρώγοντας υδατάνθρακες μετά τις 6 μ.μ. Εάν η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων είναι μικρότερη από την θερμιδική σας δαπάνη. Εάν είστε σωματικά δραστήριοι, η κατανάλωση υδατανθράκων τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας το επόμενο πρωί. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στο «British Journal of Nutrition», οι φυσικά ενεργοί άντρες που έφαγαν υδατάνθρακες – ή πρωτεΐνες – πριν από το κρεβάτι έκαψαν επιπλέον θερμίδες το πρωί μετά την κατανάλωση των υδατανθράκων. Υδατάνθρακες που βρίσκονται σε ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, απλό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καρπούς με κέλυφος, σπόρους και όσπρια.

Οι υδατάνθρακες που αποφεύγετε

Ανεξάρτητα από το πότε τα τρώτε, ορισμένοι υδατάνθρακες μπορούν να εμποδίσουν την απώλεια βάρους, επειδή παρέχουν ενέργεια, αλλά δεν συμβάλλουν πολύ στις καθημερινές σας διατροφικές ανάγκες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν σόδες, λεμονάδα, γλυκό τσάι, γλυκά ποτά χυμού, ψητά, σιρόπια, καραμέλα, ντόνατς, λευκό ψωμί, λευκά κροτίδες και λευκό ρύζι. Αυτά τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες παρέχουν λίγη κορεσμό σε σύγκριση με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και υγιεινούς υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Συμπέρασμα

Είτε τρώτε υδατάνθρακες είτε όχι μετά τις 6 μ.μ., δημιουργώντας ένα έλλειμμα θερμίδων είναι απαραίτητο να χύσετε με επιτυχία τις λίβρες. Πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε σε καθημερινή βάση. Για να χάσετε τα μισά έως 2 κιλά την εβδομάδα, καίτε 250 έως 1.000 περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε καθημερινά. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη αυξάνει την κορεσμό περισσότερο από τους υδατάνθρακες του λίπους, τρώτε πολλά πλούσια σε πρωτεΐνες άπαχα κρέατα, πουλερικά ή θαλασσινά, ασπράδια αυγών, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και προϊόντα σόγιας.