Δυσανεξία στη βιταμίνη c

Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που δεν αποθηκεύεται στο σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε το συνιστώμενο RDA των 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες άνω των 18 ετών καθημερινά. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή για να αποκτήσετε μια επαρκή ποσότητα βιταμίνης C. Εξαιρετικές διατροφικές πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν γκρέιπφρουτ, φράουλες και καρπούζι, καθώς και μπρόκολο, πράσινες πιπεριές και λάχανο. Τα συμπληρώματα βιταμίνης C έρχονται σε φυσικές και συνθετικές μορφές.

Πόση βιταμίνη C μπορεί να ανεχθεί το σώμα σας ανά ημέρα εξαρτάται από το πόσο χρονών είστε. Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή που παρέχεται από το Ινστιτούτο Linus Pauling στο κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον, η μέγιστη ημερήσια ποσότητα ανεκτή ανά ηλικιακή ομάδα για τα παιδιά ηλικίας 1- 3 ετών είναι 400 mg, τα παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών είναι 650 mg, Και παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών είναι 1.200 mg. Οι έφηβοι ηλικίας 14 έως 18 ετών μπορούν να ανεχθούν όχι περισσότερο από 1.800 mg ημερησίως, ενώ οι ενήλικες ηλικίας 19 ετών και άνω έχουν μέγιστη πρόσληψη 2.000 mg ημερησίως.

Τα over-the-counter φάρμακα για τον πόνο επηρεάζουν την ικανότητα του οργανισμού σας να ανέχεται τη βιταμίνη C. Αν πάρετε ασπιρίνη και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, το σώμα σας μπορεί να ανεχτεί περισσότερη βιταμίνη C ανά ημέρα, επειδή αυτά τα φάρμακα αυξάνουν την ποσότητα της βιταμίνης C που χάνονται στα ούρα. Ωστόσο, η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας να εκκρίνει αυτά τα ίδια φάρμακα μαζί με την ακεταμινοφαίνη, μειώνοντας την ανοχή σας για αυτό το θρεπτικό συστατικό. Συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας όταν συνδυάζετε αυτά τα φάρμακα με τη βιταμίνη C.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες όταν παίρνετε από του στόματος βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένων των μασώμενων ταμπλετών, των καψουλών με χρονική απελευθέρωση και των παστίλιων, αν δεν έχετε δυσανεξία. Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες για τη μασώμενη βιταμίνη C περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, ένα στομάχι που μπορεί να εμφανιστεί με διάρροια, ναυτία και έμετο. Ένα άτομο με σοβαρή δυσανεξία μπορεί να παρουσιάσει δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο στόμα, πέτρες στα νεφρά και οδυνηρή ούρηση.

Για όσους δεν μπορούν να ανεχθούν την κατάποση των χαπιών βιταμίνης C ή το μάσημα των δισκίων, όπως τα παιδιά ή οι απαγορευμένες, εναλλακτικές μορφές είναι διαθέσιμες. Πίνετε υγρή βιταμίνη C ή χρησιμοποιήστε σκόνη βιταμίνης C αναμεμειγμένη με νερό. Μια ένεση βιταμίνης C διατίθεται με ιατρική συνταγή από το γιατρό σας.

Η βιταμίνη C είναι ένα συνηθισμένο συστατικό στην κρέμα δέρματος, στον ορό του προσώπου και σε άλλα προϊόντα ομορφιάς. Αν και είναι φυσικό συστατικό, μπορείτε ακόμα να έχετε μια αντίδραση εάν δεν έχετε δυσανεξία στη βιταμίνη C. Τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να βιώσουν μια τσούξινη αίσθηση στην περιοχή του δέρματος όπου εφαρμόστηκε το τοπικό.

Ηλικία

Αντιμετωπίζον φάρμακο για τον πόνο

Παρενέργειες

Εναλλακτική λύση στα δισκία

Δέρμα