Η οποία βιταμίνη β μπορεί να προκαλέσει έξαψη;

Η βιταμίνη Β-3 ή η νιασίνη είναι απαραίτητη για μια ποικιλία λειτουργιών στο σώμα σας, αλλά ο ρόλος της στην καρδιαγγειακή υγεία έχει ιδιαίτερη εστίαση. Η ικανότητά του να επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας στους έξι ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει υψηλή χοληστερόλη, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ωστόσο, η λήψη υψηλών δόσεων αυτής της βιταμίνης μπορεί να έχει σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της έκπλυσης. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη θεραπεία με νιασίνη και αν είναι ασφαλές για εσάς.

Ξεπλύνετε

Η λήψη νιασίνης σε δόσεις των 50 χιλιοστογραμμάρια ή περισσότερο σχετίζεται με την έξαψη. Η έκπλυση προκαλεί ερυθρότητα του δέρματος και αισθήσεις καψίματος στις περιοχές του προσώπου και του θώρακα. Μπορεί να εμφανίσετε και κνησμώδες δέρμα. Όσο υψηλότερη είναι η δοσολογία, τόσο πιο έντονο γίνεται αυτό το αποτέλεσμα. Δοσολογίες πολύ υψηλότερες από 50 χιλιοστόγραμμα απαιτούνται για να είναι αποτελεσματικές για καρδιαγγειακούς σκοπούς.

Μείωση της έκπλυσης

Είναι δυνατό να καταπολεμηθούν οι επιπτώσεις της έκπλυσης της νιασίνης. Παρόλο που απαιτούνται δοσολογίες άνω των 1.000 χιλιοστογράμμων για καρδιαγγειακή θεραπεία, ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας ξεκινήσει με τα 500 χιλιοστόγραμμα την ημέρα. Ο αριθμός των χιλιοστογραμμάρια αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου μέχρι να φτάσετε σε επαρκή δοσολογία. Λαμβάνοντας μια ασπιρίνη 30 λεπτά πριν από τη νιασίνη είναι επίσης αποτελεσματική στη μείωση της έκπλυσης, ωστόσο, αυτό το φάρμακο έχει τους δικούς του κινδύνους για την υγεία, γι ‘αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το πάρετε. Η νιασίνη με παρατεταμένη αποδέσμευση, διαθέσιμη μόνο με ιατρική συνταγή, μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης συμπτωμάτων εξάπλωσης, αναφέρει ο Δρ Μάικλ Μίλερ, καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Η λήψη νιασίνης με τα τρόφιμα περιορίζει επίσης την έκπλυση, αλλά προσέξτε τι καταναλώνετε. Και τα πικάντικα τρόφιμα και το αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν την έκπλυση. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε το χρόνο σας σε θερμά κλίματα, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις παρενέργειες. Πάντοτε λαμβάνετε νιασίνη στο χρονοδιάγραμμα, επειδή οι δόσεις που λείπουν μπορεί να προκαλέσουν έξαψη, ακόμη και αν σταματήσατε να αντιμετωπίζετε αυτό το φαινόμενο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανοχή στη νιασίνη εξασθενεί γρήγορα μόλις την εγκαταλείψετε. Μην χρησιμοποιείτε τη μη ανακτώμενη νιασίνη διαθέσιμη πάνω από τον πάγκο, καθώς δεν είναι αποτελεσματική.

Άλλες παρενέργειες

Η έκπλυση απέχει πολύ από τη μόνη πιθανή παρενέργεια της θεραπείας με νιασίνη. Πιθανές γαστρεντερικές επιδράσεις περιλαμβάνουν ναυτία, αέρια και διάρροια. Είναι επίσης πιθανό να αναπτύξετε έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ζάλη ή ζάλη. Η βλάβη του ήπατος αποτελεί μείζονα ανησυχία, καθιστώντας τις δοκιμασίες τακτικής λειτουργίας οργάνων προτεραιότητα σε αυτή τη θεραπεία. Ο πόνος στο στομάχι, τα αιματηρά κόπρανα και το κιτρίνισμα του δέρματος είναι ενδείξεις ηπατικών προβλημάτων. Ωστόσο, η συνταγογραφούμενη συνταγογραφούμενη νιασίνη μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει δυσλειτουργία του ήπατος, αναφέρει το ιατρικό κέντρο της NYU.