Θα βαρύνει την προπόνηση δύο φορές την ημέρα να σας κάνει ισχυρότερη;

Για να αυξήσετε τη δύναμη και να οικοδομήσετε μυς, οι περισσότεροι άνθρωποι θα επισκεφθούν το γυμναστήριο τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, εκπαιδεύοντας μία φορά την ημέρα και πολλοί δεν εξετάζουν καν την έννοια της κατάρτισης δύο φορές την ημέρα. Ενώ η προπόνηση δύο φορές την ημέρα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο ληθαργικό, να επηρεάσετε την ανάρρωσή σας μεταξύ των συνεδριών και να σας εξασθενήσετε αν γίνει εσφαλμένα, μπορεί να οδηγήσει σε νέα δύναμη και κέρδη μυών εάν γίνει σωστά και έχει ορισμένα οφέλη από την εκπαίδευση μόλις μία φορά την ημέρα.

Η εκπαίδευση δύο φορές την ημέρα διαδόθηκε από τους αγωνιστές των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και ένας από τους πιο διάσημους υποστηρικτές αυτής της μεθόδου ήταν ο Ivan Abadjiev – δημιουργός του βουλγαρικού συστήματος άρσης βαρών. Οι αθλητές του θα εκπαιδεύονταν δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις φορές την ημέρα, κάνοντας συχνά τις ίδιες ασκήσεις σε κάθε σύνοδο, αλλά το επίκεντρο των προπονήσεων ήταν πάντα η εκτέλεση ποιοτικών επαναλήψεων και σπάνια αποτυγχάνουν ανελκυστήρες.

Εάν εκπαιδεύετε μία φορά την ημέρα για μια ώρα, μέχρι να φτάσετε σε 40 λεπτά στη συνεδρία σας, συχνά αισθάνεστε κουρασμένοι, τρέχετε κάτω και πρόθυμοι να φύγετε από το γυμναστήριο. Σύμφωνα με τον προπονητή της δύναμης Christian Thibaudeau, η προπόνηση δύο φορές την ημέρα σάς επιτρέπει να κάνετε μικρότερες προπονήσεις, που σημαίνει ότι υποφέρετε σε λιγότερη κόπωση σε κάθε συνεδρία, μην βαρεθείτε και εκτελείτε σε υψηλότερο επίπεδο σε κάθε προπόνηση, που οδηγεί σε καλύτερη μυϊκή και νευρολογική Προσαρμογές.

Εκτελώντας εκρηκτικές ασκήσεις χαμηλού κινδύνου, με βαριά βαρύτητα το πρωί πυρπολώντας τις μυϊκές μονάδες του κινητήρα σας και το κεντρικό νευρικό σύστημα, που σας αφήνει γεμάτο για να κάνετε ασκήσεις ελαφρύτερων, υψηλότερων rep, ασκήσεων μυών το βράδυ, λέει ο Nick Mitchell, επικεφαλής εκπαιδευτής Στο Ultimate Gym Performance στο Λονδίνο. Επίσης, αυξάνει την εργασιακή σας ικανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερη προπόνηση σε λιγότερο χρόνο, γεγονός που οδηγεί σε μυϊκή δύναμη και κέρδη αντοχής.

Ενώ η προπόνηση δύο φορές την ημέρα μπορεί να είναι αποτελεσματική, μπορεί επίσης να είναι εύκολο να καεί σε αυτό, αν δεν είστε προσεκτικοί. Ο Charles Poliquin, ιδιοκτήτης του Πολιτικού Επιτελικού Κέντρου για ελίτ αθλητές, συμβουλεύει την εκπαίδευση για όχι περισσότερο από 40 λεπτά σε κάθε σύνοδο και χωρίζει την εκπαίδευσή σας σε τρεις κύκλους πέντε ημερών. Κατά τους πρώτους δύο κύκλους διάρκειας πέντε ημερών, εκπαιδεύετε δύο φορές την ημέρα, στη συνέχεια αποσυνδέετε τον τρίτο κύκλο και εκπαιδεύετε με ελαφρύτερα βάρη μόνο μία φορά την ημέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεθόδους ανάκτησης όπως αθλητικά μασάζ και παγόλουτρα και να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών.

Η ιστορία της κατάρτισης δύο φορές την ημέρα

Καλύτερη ποιότητα προπόνησης

Αστάρωση του νευρικού συστήματος

Σκέψεις