Κουρασμένα μάτια

Τα κουρασμένα, φαρδιά μάτια μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Το χτύπημα του δέρματος κάτω από τα μάτια σας, στις γωνίες και στα βλέφαρα σας συμβάλλει σε μια κουρασμένη εμφάνιση. Η κατάσταση μπορεί να είναι προσωρινή ή χρόνια με βάση παράγοντες όπως άγχος, έλλειψη ύπνου και γονίδια. Μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τις σακούλες ματιών σας πριν πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας.

Ένα μάτι για τα συμπτώματα

Δεν θα συναντήσετε απαραιτήτως όλα τα συμπτώματα των κουρασμένων, φαρδιά μάτια αμέσως, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε διαφορετικά σημεία σε μια στιγμή ή άλλο. Μπορεί να έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, μικρά πρήξιμο ή πρήξιμο, και αξιοσημείωτο χαμήλωμα του δέρματος τόσο κάτω από τα μάτια σας όσο και γύρω από τα ανώτερα βλέφαρα σας. Κνησμός και ερυθρότητα μπορεί να συνοδεύουν το πρήξιμο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τι είναι πίσω από την αδράνεια

Τα κουρασμένα, φαρδιά μάτια μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη ύπνου, φυσικά. Η κατακράτηση υγρών είναι ένας άλλος λόγος για πρήξιμο και μια λήθαργη ματιά στα μάτια σας το πρωί. Μπορεί επίσης να έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας εάν έχετε εποχιακές αλλεργίες. Τέλος, η γενετική παίζει ρόλο σε κουρασμένα μάτια. Η ανάπτυξη του δέρματος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, και μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό από τους άλλους.

Δοκιμάστε αυτά στο σπίτι

Μπορείτε να επιπλήξετε τα κουρασμένα μάτια σας με μια σειρά από εσωτερικές θεραπείες. Η αποκοπή του νατρίου μπορεί να βοηθήσει, επειδή το νάτριο κάνει το σώμα σας να διατηρεί επιπλέον υγρό. Μειώστε την κατακράτηση υγρών με τη θέση του ύπνου σας – αντί να κοιμάστε στην πλάτη σας, σηκώστε λίγο το κεφάλι σας ανασηκώνοντας φυσικά το κεφάλι του κρεβατιού σας ή κοιτώντας σε μια ξαπλωμένη καρέκλα. Αυτή η θέση βοηθά τα υγρά να αποστραγγίζονται από το πρόσωπό σας, έτσι το πρωί τα μάτια σας δεν θα φαίνονται τόσο φαρδιά ή κουρασμένα. Αποκτήστε αρκετή ανάπαυση ως άλλο μη επεμβατικό φάρμακο για τα κουρασμένα μάτια. Όταν έχετε μια ξεκούραστη νύχτα, ολόκληρο το σώμα σας θα νιώθει αναζωογονημένο και λιγότερο πεσμένο. Μπορεί να προσπαθήσετε να σφίξετε το δέρμα γύρω από τα μάτια σας με ένα αντιγηραντικό προϊόν που περιέχει άλφα-λιποϊκό οξύ ή ALA. Τα αποτελέσματα των προϊόντων κατά της γήρανσης ποικίλλουν, έτσι ώστε οι κρέμες ή οι λοσιόν δοκιμής κηλίδων να τα εφαρμόσουν στην περιοχή των ματιών σας, ώστε να αποκλείσουν τις αλλεργίες.

Χειρουργικές Λύσεις

Η αισθητική χειρουργική μπορεί να αποτελέσει λύση για κουρασμένα, φαρδιά μάτια που δεν ανταποκρίνονται στις τροποποιήσεις του τρόπου ζωής. Η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων αυτού του είδους ονομάζεται βλεφαροπλαστική και αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος από τα βλεφαρίδα σας. Η Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής προσώπου εξηγεί ότι αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης προκαλεί προσωρινή διόγκωση και μώλωπες στην περιοχή των ματιών, η οποία μπορεί να ελεγχθεί με την εφαρμογή ψυχρών κομματιών.

Η μεγάλη εικόνα

Τα κουρασμένα, φαρδιά μάτια μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε συνειδητά για την εμφάνισή σας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν παρεμβαίνουν στην υγεία σας. Η ιατρική ασφάλιση δεν καλύπτει τη χειρουργική επέμβαση στα βλεφάρων, εκτός εάν η διαδικασία θεωρείται ιατρικά απαραίτητη, όπως εάν το βλέφαρό σας πέφτει μέχρι το σημείο που περιορίζει το όραμά σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις για τα κουρασμένα μάτια σας, εάν τα φάρμακα στο σπίτι δεν βελτιώνουν την εμφάνισή σας.