Λευκές προσκρούσεις στο δέρμα των μασχάλες μου

Οι μικροσκοπικές λευκές ανωμαλίες ή οι μικρές κύστεις που σχηματίζονται στο δέρμα σας ονομάζονται μέλια, αναφέρει ο πόρος του MedlinePlus της National Institutes of Health. Συχνά παρατηρούνται στα νεογνά, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Σημασία

Στα μωρά, οι μικροσκοπικές κύστεις των λευκών μυών παραμένουν συνήθως χωρίς θεραπεία. Εάν έχετε αναπτύξει milia κάτω από τα χέρια σας, ο ένοχος θα μπορούσε να είναι ερεθισμός που προκαλείται από τα ρούχα σας. Η Μηλιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άλλα μέρη του σώματός σας εάν έχετε φλεγμονή ή ερεθισμένο δέρμα.

Σκέψεις

Η Μηλιά ονομάζεται μερικές φορές μωρό ακμή, αν και δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα του δέρματος. Το δέρμα σας συνεχώς ρίχνει μικροσκοπικές νιφάδες και τα milia κάτω από τα χέρια σας εμφανίζονται όταν οι νεκρές νιφάδες παγιδεύονται σε μικρές τσέπες κοντά στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις μικρές επιδερμικές κύστεις που μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας μπορούν να συμβάλουν στην παγίδευση των νιφάδων.

Συμπτώματα

Οι μηλίτες δεν είναι επώδυνες και γενικά δεν φαγουρίζουν, δεν αναπνέουν ή αιμορραγούν. Μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά και αυθόρμητα. Οι μηλίτες μπορούν να εμφανιστούν μετά από τραυματισμό δέρματος ή από λέιζερ και μοιάζουν με μικροσκοπικές, σκληρές, λευκές κύστεις ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας.

Θεραπεία

Η αφαίρεση είναι η μόνη θεραπεία. Θα πρέπει να κρατάτε το δέρμα σας καθαρό και ξηρό και να αποφεύγετε να πιέζετε τις μικροσκοπικές κύστεις. Ο δερματολόγος ή ο αισθητικός σας μπορεί να αφαιρέσει τα milia σας κάνοντας μια μικροσκοπική τρύπα στην κύστη με βελόνα και εξάγοντας το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν έχετε μόνο λίγα χτυπήματα. Οι θεράποντες στο Lakeview Dermatology υποδεικνύουν θεραπεία με λέιζερ διόλιτου. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται όταν κάποιος έχει πολλά εκατομμύρια παρόντες. Σύμφωνα με το Lakeview Dermatology, το λέιζερ μπορεί να θεραπεύσει μεταξύ 50 και 100 χιλιοστών σε περίπου 20 με 30 λεπτά.

Προειδοποίηση

Υπάρχουν πολλές αιτίες προσκρούσεων του δέρματος. Ανατρέξτε στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να προσδιορίσετε την αιτία σας και να συζητήσετε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης ή διαχείρισης των συγκεκριμένων συμπτωμάτων σας.