Με τα χέρια στα παιδιά

Το τσούξιμο, γνωστό και ως παραισθησία, είναι η αίσθηση τσιμπήματος που συνήθως γίνεται αισθητή στα χέρια, τα χέρια, τα πόδια ή τα πόδια. Το τσούξιμο στα χέρια στα παιδιά είναι συνήθως αβλαβές και μπορεί να είναι το αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών αιτιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σοβαρός και παρατεταμένος μυρμήγκιασμα μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής υποκείμενης πάθησης, ειδικά όταν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Αιτίες

Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν τα μυρμήγκια για μη γνωστό συγκεκριμένο λόγο ή λόγω μιας υποκείμενης κατάστασης. Το τσούξιμο προκαλείται συχνότερα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος λόγω της αδράνειας στην περιοχή. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν διαβήτη, ημικρανίες, επιληπτικές κρίσεις, ενεργό θυρεοειδή, ανώμαλα επίπεδα ασβεστίου, καλίου ή νατρίου στο σώμα σας, έλλειψη βιταμίνης Β-12 ή άλλων βιταμινών, δαγκωμάτων ζώων και εντόμων και τοξινών θαλασσινών.

Ιατρικό επείγον

Απευθυνθείτε αμέσως στο 911 εάν το παιδί σας παρουσιάζει αδυναμία ή παράλυση μαζί με μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, εάν έπασχε από μυρμήγκιασμα αμέσως μετά από τραυματισμό στο κεφάλι, στο λαιμό ή στην πλάτη, εάν το παιδί σας έχει μπερδευτεί ή έχει χάσει τη συνείδησή του ή εάν το παιδί σας έχει μειωμένη ομιλία Σε όραση, ή δυσκολία στο περπάτημα.

Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας

Θα πρέπει να καλέσετε τον παιδίατρο του παιδιού σας εάν το μυρμήγκιασμα του παιδιού σας δεν έχει προφανή αιτία, εάν το παιδί σας παρουσιάζει πόνο στο λαιμό, το αντιβράχιο ή τα δάχτυλά του. Η ούρηση περισσότερο από το συνηθισμένο, η εμφάνιση εξανθήματος, ζάλης, μυϊκών σπασμών ή άλλων ασυνήθιστων συμπτωμάτων είναι επίσης λόγοι για να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο του παιδιού σας.

Θεραπεία

Εάν τα μυαλάκια του παιδιού σας είναι άβολα και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει μια υποκείμενη πάθηση και να αναπτύξετε μια κατάλληλη θεραπεία. Ο γιατρός θα πρέπει να ελέγξει το νευρικό σύστημα του παιδιού σας για να καθορίσει εάν το μυρμήγκιασμα έχει νευρολογικές βάσεις και αν παρουσιάζει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.