Οι μηροί σας κακό μετά από πρακτικές ποδοσφαίρου

Οι εκρηκτικές κινήσεις στο ποδόσφαιρο δημιουργούν μεγάλη πίεση στους μύες του μηρού ή του τετρακέφαλου. Η υπερβολική προπόνηση, η ακατάλληλη προθέρμανση ή η στεγανότητα των μυών μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και πόνο στο μηρό. Η θεραπεία περιλαμβάνει ξεκούραση, πάγο και φάρμακα για την αντιμετώπιση του άλγους. Εάν ο πόνος επιμένει ή επιδεινώνεται, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον αθλητικό προπονητή.

Δεν προθερμαίνεται σωστά πριν από την πρακτική του ποδοσφαίρου και η ανεπαρκής τέντωμα μπορεί να προκαλέσει σφίξιμους μύες και να αυξήσει τον κίνδυνο μυϊκής πόνου και τραυματισμού. Η υπερβολική προπόνηση αυξάνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε πόνο στους μυς, συμπεριλαμβανομένου του πόνου του μηρού. Το βιβλίο “Υπερβολική προπόνηση στον αθλητισμό” λέει ότι η υπερβολική προπόνηση μπορεί να προκαλέσει αρνητικές αλλαγές στη δύναμη και την ευκαμψία των μυών, γεγονός που μπορεί να τις κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την αφυδάτωση, τις ανισορροπίες των μυϊκών αντοχών και τις ακατάλληλες τεχνικές εκπαίδευσης.

Ένα στέλεχος των τετρακέφαλων μυών σας μπορεί να οδηγήσει στον πόνο του μηρού μετά το ποδόσφαιρο. Μια μυϊκή καταπόνηση είναι όταν υπερτάσσετε ή σκίσετε τους μυς σας, που προκαλεί πόνο, φλεγμονή και μυϊκή αδυναμία. Μια άλλη αιτία για τον πόνο του μηρού είναι η καθυστερημένη έναρξη του πόνου των μυών, ή το DOMS. Σύμφωνα με το άρθρο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού του 2003, οι κύριες αιτίες του DOMS είναι η βλάβη των μυών σας και η φλεγμονώδης αντίδραση μετά από έντονη άσκηση. Ως εκ τούτου, οι πρακτικές ποδοσφαίρου υψηλής έντασης μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο και πόνο στο DOMS και στον μηρό. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής, ένα μώλωπας ή μούδιασμα στο μηρό σας από ένα άμεσο χτύπημα μπορεί να οδηγήσει και στον πόνο του μηρού.

Ξεκουραστείτε, πάρετε και παίρνετε φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα περιτύλιγμα συμπίεσης για να βοηθήσετε στην υποστήριξη και να μειώσετε το πρήξιμο. Μετά τις πρώτες 48 έως 72 ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμότητα για να αυξήσετε τη ροή αίματος στους μυς του μηρού σας και να προωθήσετε τη θεραπεία. Εκτελέστε ελαφρές εκτάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης για να ανακτήσετε δύναμη και ευελιξία πριν επιστρέψετε στις ποδοσφαιρικές πρακτικές Τα ευεργετικά τμήματα περιλαμβάνουν ένα μόνιμο τετράγωνο τέντωμα και τέντωμα λυγισμού, ενώ οι συνήθεις ασκήσεις είναι η επέκταση του γόνατος και οι καταλήψεις. Κρατήστε τεντώματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και εκτελέστε μία έως τρεις φορές την ημέρα. Για ασκήσεις ενδυνάμωσης, εκτελέστε δύο έως τρεις σειρές από 10 έως 20 επαναλήψεις, δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ζεσταίνετε με ασκήσεις φωτός ή τζόγκινγκ και τεντώστε μετά από πρακτικές ποδοσφαίρου για να αποτρέψετε πόνο ή πόνο στους μυς. Προχωρήστε αργά με την προπόνηση στο ποδόσφαιρο και επιτρέψτε επαρκή χρόνο αποκατάστασης μεταξύ των προπονήσεων για να αποτρέψετε την υπερβολική προπόνηση Φάτε μια υγιεινή διατροφή, παραμείνετε ενυδατωμένοι και πάρετε επαρκή ύπνο για να μειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο να διατηρήσετε ένα τετρακέφαλο στέλεχος ή DOMS.

Παράγοντες κινδύνου

Τραυματισμοί

Θεραπεία και αποκατάσταση

Πρόληψη