Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εντοπισμού και λήψης περιόδου;

Η κύρια διαφορά μεταξύ κηλίδας και εμμήνου ρύσεως περιλαμβάνει την ποσότητα κολπικής αιμορραγίας. Ο εντοπισμός παρατηρείται γενικά ως διαλείπουσα εκκένωση αίματος, ενώ οι περίοδοι είναι τρεις έως πέντε ημέρες κολπικής αιμορραγίας. Η τοποθέτηση μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό μέρος του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, ένα σημάδι της εγκυμοσύνης ή μια ένδειξη μιας υποκείμενης κατάστασης.

Κηλίδες

Η κλινική Mayo χαρακτηρίζει την κηλίδωση ως κολπική απόρριψη μικρών ποσοτήτων αίματος μεταξύ τακτικών εμμηνορροϊκών. Θεωρείται ανώμαλη κολπική αιμορραγία. Είναι συχνά ένα σημάδι μιας γυναικολογικής πάθησης ή άλλης ιατρικής διαταραχής και θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να εξασφαλίσετε σωστή διάγνωση.

Ανάπτυξη

Μια σειρά διαφορετικών συνθηκών μπορεί να σας κάνει να εντοπίσετε. Η εγκυμοσύνη είναι ένα από τα πιο κοινά. Συχνά αναφέρεται ως εμφύτευση αιμορραγία, κολπική spotting εμφανίζεται σε 20 έως 30 τοις εκατό των γυναικών κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να εμφανίσουν κηλίδες από την κανονική ωορρηξία και ως παρενέργεια των από του στόματος αντισυλληπτικών, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της χρήσης.

Άλλες αιτίες

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, ορμονικές ανισορροπίες, λοιμώξεις του κόλπου, ουροδόχου κύστης, τραχήλου της μήτρας, μήτρας ή ενδομητρίου, πολύποδες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας και καρκίνο της μήτρας ή του τραχήλου.

Περίοδος

Μια περίοδος είναι μέρος του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας. Είναι στην πραγματικότητα η απόρριψη της πυκνής επένδυσης της μήτρας όταν δεν γίνεται γονιμοποίηση και εμφύτευση, εξηγεί το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Μπορεί να διαρκεί οπουδήποτε μεταξύ τριών έως πέντε ημερών και συνήθως συνοδεύεται από κοιλιακές κράμπες και φούσκωμα, μεταβολές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, περιοδικούς πονοκεφάλους, πόθους για φαγητό, πόνο στο στήθος και κόπωση.

Θεραπεία

Ενώ δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε την εμμηνόρροια, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χαλαρώσετε τα συμπτώματα που συχνά σχετίζονται με αυτό το τμήμα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή τα ΜΣΑΦ μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ενοχλήσεων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης συνιστά επίσης να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στην κοιλιά σας για να διευκολύνετε τον κοιλιακό πόνο και τις κράμπες.