Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του περπατήματος και των κινήσεων;

Οι μηχανικοί του περπατήματος είναι κάπως διαφορετικοί από αυτούς που τρέχουν. Τα διαφορετικά προφίλ βημάτων τρέξιμο και βάδισης επηρεάζουν την απόδοση ισχύος, τη μέγιστη ταχύτητα και το επίπεδο κρούσης της δραστηριότητας στο σώμα σας. Ενώ το περπάτημα και το τρέξιμο καίει περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων στην ίδια απόσταση και σε παρόμοιες ταχύτητες, η κοινή πρόσκρουση και η μυϊκή χρήση που εμπλέκονται σε κάθε τύπο βηματισμού είναι διαφορετικές.

Τα γόνατά σας κάμπτονται περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός βηματισμού από ό, τι κατά τη διάρκεια ενός βηματισμού και αυτό αυξάνει τη δύναμη που ασκείται στο έδαφος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σε σύγκριση με τη δύναμη που ασκείται κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Η αυξημένη κάμψη των γόνατων αυξάνει επίσης τη δύναμη που παράγεται από τους τετρακέφαλους μυς σας, επίσης γνωστούς ως επεκτάσεις γόνατος.Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να βρείτε τρέξιμο πιο κουραστικό για τα γόνατα και τους τετράποδους μυς σας από το περπάτημα σε μια συγκρίσιμη απόσταση.

Μια μέση ταχύτητα περπατήματος είναι περίπου 3 μίλια ανά ώρα, αλλά οι γρήγοροι περιπατητές και οι περιπατητές μπορούν συχνά να περπατούν με ταχύτητες άνω των 5 μιλίων ανά ώρα. Η ταχύτητα με την οποία αισθάνεστε πιο άνετα από ό, τι το περπάτημα είναι γνωστή ως “σημείο διάλειμμα”, και ένα τυπικό σημείο θραύσης θα ήταν κάπου μεταξύ 4 και 5 μίλια ανά ώρα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα τρέξιμο βήμα επιτρέπει μια υψηλότερη συνολική μέγιστη ταχύτητα από ένα βήμα περπάτημα.

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των βημάτων πορείας και βηματισμού είναι το χρονικό διάστημα που κάθε πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Κατά τη διάρκεια του περπατήματος, τουλάχιστον ένα από τα πόδια σας θα έρθει σε επαφή με το έδαφος ανά πάσα στιγμή και το χρονικό διάστημα – κατά τη διάρκεια κάθε βηματισμού – ότι κάθε πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος είναι μεγαλύτερο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο χρόνος που κάθε πόδι σας έρχεται σε επαφή με το έδαφος είναι ελάχιστος και υπάρχει ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια κάθε βήματος στο οποίο κανένα από τα πόδια σας δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Τα διαφορετικά βήματα που χρησιμοποιούνται για το περπάτημα και το τρέξιμο επηρεάζουν την ισχύ που χρησιμοποιείται στην εκτέλεση κάθε τύπου βημάτων με διαφορετικές ταχύτητες. Για να πάρουμε το παράδειγμα ενός ανθρώπου που περνάει ή τρέχει με βάρος 220 λιβρών, η ενεργειακή απόδοση του τρέξιμου ή του περπατήματος είναι παρόμοια με ταχύτητα 4,5 μίλια ανά ώρα. Κάτω από αυτή την ταχύτητα, ένα βήμα για περπάτημα είναι πιο αποδοτικό από το τρέξιμο · πάνω από αυτή την ταχύτητα, το τρέξιμο είναι το πιο αποτελεσματικό.

Γωνία γόνατος

Μέγιστη ταχύτητα

Επίγεια επαφή

Εξουσία