Ποια είναι η τελευταία θέση που χάνετε βάρος;

Όταν αρχίζετε να βλέπετε πρόοδο στην αγωγή απώλειας βάρους σας, μπορεί μερικές φορές να φανεί όπως το λίπος πέφτει παντού εκτός από το πού θέλετε περισσότερο. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι το σώμα σας χάνει βάρος σε όλη την ίδια στιγμή, αλλά οι περιοχές που έχουν περισσότερο λίπος για να ξεκινήσουν με χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να έχουν όλα αυτά το λίπος απομακρυνθεί.

Ο καθένας έχει πρόβλημα. Είτε έχετε μια προεξέχουσα κοιλιά, ένα μεγάλο άκρον, φτερά νυχτερίδα ή thunders thunders, το σώμα του καθενός τείνει να αποθηκεύει το λίπος σε ορισμένες περιοχές περισσότερο από άλλα. Αυτή η περιοχή είναι συχνά αυτό που σας εμπνέει να χάσετε το βάρος σας, και κάποιοι ακόμη και ελπίζουν να χάσουν βάρος μόνο σε εκείνη την περιοχή χωρίς να επηρεάσουν το υπόλοιπο σώμα τους. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η απώλεια βάρους.

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να στερήσετε τον εαυτό σας με κάποιο τρόπο. Μερικοί άνθρωποι κόβουν τις θερμίδες, μερικοί άνθρωποι εργάζονται έξω, αλλά αυτοί που είναι πιο επιτυχημένοι κάνουν και τα δύο. Πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Για να χάσετε 1 λίβρα εβδομαδιαίως, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα 500 θερμίδων την ημέρα – μέσα σε επτά ημέρες, που προσθέτει έως και 3.500 θερμίδες, το ισοδύναμο των 1 λίβρα. Εάν το διατηρήσετε, τα καλά πράγματα αρχίζουν να συμβεί.

Οι θερμίδες είναι απλά μια μονάδα μέτρησης που ισχύει για την ενέργεια. Στο σώμα σας, τα τρόφιμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από το καύσιμο για να τροφοδοτήσετε τις μυϊκές σας κινήσεις και τα συστήματα οργάνων. Όταν δίνετε στο σώμα σας πολύ καύσιμο, αποθηκεύει το επιπλέον για μια βροχερή μέρα, με τη μορφή λίπους. Όταν έρχεται αυτή η βροχερή μέρα – επειδή στερείτε τον εαυτό σας – το σώμα σας επιστρέφει σε αυτά τα αποθέματα καυσίμων και αρχίζει να σιφωνίζει τα τριγλυκερίδια από τα λιποκύτταρα. Τα τριγλυκερίδια επεξεργάζονται μέχρι να είναι σε μορφή που το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για ενέργεια, και γίνονται καύσιμα για το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρο το σώμα σας – μόλις συμβεί αρκετό, τα λιπώδη κύτταρα συρρικνώνονται, και το κάνετε εσείς.

Όταν κοιτάζετε το σώμα σας, μπορεί να έχετε την τάση να εστιάζετε στις προβληματικές περιοχές σας και μπορεί να φανεί σαν να μην γίνονται μικρότερες. Σκεφτείτε το – το στομάχι σας μπορεί να έχει επιπλέον τέσσερις ίντσες λίπους, ενώ ο καρπός σας έχει μόλις ένα τέταρτο της ίντσας. Εάν το σώμα σας χρησιμοποιεί λίπος από όλη την ίδια τιμή, φυσικά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να απαλλαγείτε από τα τέσσερα εκατοστά από το τετράγωνο-ίντσα. Ακόμα και όταν αυτές οι τέσσερις ίντσες αρχίσουν να κινούνται, το σώμα σας πιθανότατα θα παραμείνει στις ίδιες αναλογίες μέχρι η απώλεια βάρους να φτάσει σε ένα προχωρημένο στάδιο όπου θα αρχίσετε να βλέπετε τον ορισμό των μυών. Επομένως, μην αποθαρρύνεστε επειδή έχετε κάνει δίαιτα, αλλά οι μηροί σας δεν είναι ακόμα λεπτοί – θα φτάσουν εκεί, αν το κολλήσετε.

Περιοχές προβλημάτων

Διατροφή – Οι αριθμοί

Απώλεια λίπους

Σώμα Σχήμα και In-Shape