Ποια είναι τα οφέλη της σκόνης πρωτεΐνης λευκού αυγού;

Κατά την παραλαβή μιας σκόνης πρωτεΐνης, μπορεί να έχετε εξετάσει το τυρόγαλα, την καζεΐνη ή ακόμα και τα συμπληρώματα πρωτεΐνης χορτοφάγου, όπως η σόγια ή η κάνναβη. Αυτό που συχνά παραβλέπεται, ωστόσο, είναι η λευκή πρωτεΐνη σε σκόνη. Αυτή η σκόνη έχει πολλά πλεονεκτήματα ως συμπλήρωμα και μπορεί επίσης να είναι ανώτερη των γαλακτοκομικών ή φυτικών πρωτεϊνών για ορισμένα άτομα.

Πριν από τον ορό γάλακτος

Ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη είναι και τα δύο βασισμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα για τα άτομα με αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι σκόνες πρωτεΐνης με βάση τα αυγά είναι χωρίς λακτόζη, ωστόσο, που σημαίνει ότι είναι μια καλή αντικατάσταση για τις πρωτεΐνες του γάλακτος, σημειώνει ο προσωπικός εκπαιδευτής και ο αθλητικός διατροφολόγος Ben Greenfield. Με περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σε σερβίρισμα 30 γραμμαρίων, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι πολύ παρόμοια με εκείνη του ορού γάλακτος και της καζεΐνης.

Διαφορετική ταχύτητα πέψης

Οι πρωτεΐνες στα ασπράδια αυγών απορροφούν με μέτρια ταχύτητα, σύμφωνα με τον αθλητικό επιστήμονα Jim Stoppani. Ο ορός γάλακτος είναι μια πρωτεΐνη ταχείας πέψης, ενώ η καζεΐνη θεωρείται αργή πέψη. Επειδή η σκόνη πρωτεΐνης λευκού αυγού πέφτει κάπου στη μέση, διατηρεί τη σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης να διαρκεί περισσότερο από ό, τι εάν καταναλώσατε μόνο ορό γάλακτος μόνη της, προσθέτει ο Stoppani.

Ολοκλήρωση του παζλ

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά τη συλλογή ενός συμπληρώματος πρωτεΐνης είναι το περιεχόμενο αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Το σώμα σας μπορεί να κάνει 10 αμινοξέα, αλλά υπάρχουν επίσης 10 απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να ληφθούν από τα τρόφιμα. Ένα τρόφιμο που περιέχει και τα 10 από αυτά είναι γνωστό ως πλήρης πρωτεΐνη. Η σκόνη λευκού αυγού είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, ενώ οι σκόνες πρωτεΐνης με φυτική βάση όπως το ρύζι και το μπιζέλι είναι ελλιπείς.

Το δέρμα στο λίπος

Ενώ τρώτε ολόκληρα αυγά μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να χτυπήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών σας, τα αυγά έρχονται επίσης με προστιθέμενο λίπος και θερμίδες, κάτι που μπορεί να μην είναι σύμφωνο με τους στόχους σας. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει περίπου 5 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Θα χρειαστείτε τέσσερα ολόκληρα αυγά για να πάρετε την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης όπως και σε μια μερίδα σκόνης λευκού αυγού, που θα σήμαινε επιπλέον 20 γραμμάρια λίπους.