Ποια είναι τα οφέλη των επεκτάσεων ποδιών;

Η επέκταση ποδιού είναι μια άσκηση απομόνωσης που στοχεύει τα τετρακέφαλα, τους μύες στο μπροστινό μέρος του μηρού σας. Πρόκειται για μια απλή κίνηση, η οποία συμβαίνει μόνο σε μία άρθρωση – τα γόνατά σας. Η επέκταση των ποδιών ενισχύει τα τετρακέφαλα. Και αν γίνει σωστά, δεν είναι δύσκολο για την άρθρωση γόνατος.

Η επέκταση ποδιού, που τυπικά εκτελείται σε μηχανή επέκτασης ποδιών, είναι μια σχετικά απλή άσκηση. Η κίνηση συμβαίνει μόνο σε μία άρθρωση και είναι μια βασική, περιορισμένη κίνηση. Καθίστε στο μηχάνημα με τα γόνατά σας σε γωνία 90 μοιρών και τους αστραγάλους σας πίσω από τα μαξιλάρια των κυλίνδρων που βρίσκονται κοντά στο πάτωμα. Σηκώστε το βάρος μέχρι τα πόδια σας να είναι σχεδόν ίσια, αλλά πάντα να κρατάτε μια ελαφρά κλίση στα γόνατά σας για να προστατέψετε την άρθρωση από την υπερβολική φθορά. Η απλότητα αυτής της άσκησης καθιστά εύκολη την εκμάθηση και την εκτέλεση σωστά, ακόμα και για αρχάριους ανυψωτές.

Οι επεκτάσεις των ποδιών αποτελούν βασική άσκηση για την ενίσχυση του επιγονατιδικού συνδέσμου και την προσκόλληση του τετρακέφαλου για το γόνατο. Αυτή η άσκηση επικεντρώνεται στην ενίσχυση του quad μόνο και, ως εκ τούτου, ενισχύει τα βασικά προσκολλήματα για την άρθρωση γόνατος ταυτόχρονα. Άλλες ασκήσεις ποδιών, όπως καταλήψεις, βήχες και πρέσες των ποδιών, δουλεύουν τα τετρακέφαλα, αλλά οι hamstrings, μόσχοι ή γλουτιαίοι μύες βοηθούν κατά τη διάρκεια της κίνησης. Αν οι τετράκυποί σας είναι αδύναμοι, οι εκτεταμένες επεκτάσεις ποδιών σας επιτρέπουν να εστιάσετε στην ενίσχυση μόνο αυτού του μυός.

Διαλέξτε ασκήσεις επέκτασης ποδιών για να διατηρήσετε την προπόνησή σας φρέσκια. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε μηχανή επέκτασης ποδιών, χρησιμοποιήστε ζώνες αντοχής ή βάρη αστραγάλου. Στο γυμναστήριο, συνδέστε μια μανσέτα στον αστράγαλο σας και κάνετε επεκτάσεις των βραχιόνων καλωδίων. Ενώ βρίσκεστε καθισμένοι, εκτελέστε επεκτάσεις ενός ή δύο ποδιών.

Η Εθνική Ένωση Δύναμης και Κλιματισμού σημειώνει ότι τα οφέλη μιας άσκησης είναι ειδικά για το κίνημα. Εάν εκπαιδεύετε στην άσκηση squat και σταδιακά γίνεστε ισχυρότεροι, αυτή η αύξηση δύναμης δεν μεταφέρεται κατ ‘ανάγκη στην άσκηση επέκτασης ποδιού. Αν θέλετε να είστε ισχυρότεροι για δραστηριότητες που μιμούνται το κίνημα επέκτασης ποδιού, όπως κλοτσιές, πρέπει να εκπαιδεύσετε στην άσκηση επέκτασης ποδιών, αυξάνοντας σταδιακά το βάρος για να αυξήσετε τη δύναμή σας.

Απλότητα

Συγκεντρώνω

Παραλλαγές

Ειδικότητα