Ποια μηχανή δουλεύει τους εσωτερικούς μηρούς και τα πόδια σας στο γυμναστήριο;

Αν και μπορεί να έχετε εργαστεί επιμελώς για να κάψετε λίπος, μπορεί να σκέφτεστε ότι τα πόδια σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από κάποιες ασκήσεις μηρών για να γλύψουν τον μυ και να δώσουν ορισμό. Είναι αρκετά απλό να στοχεύσετε τους μύες στα εσωτερικά των άνω ποδιών σας. Κάθε κίνηση που σύρει τα πόδια σας μαζί, ή τραβάει το ένα μπροστά από το άλλο, ενεργοποιεί τους εσωτερικούς μυς του μηρού σας. Προσθέστε βάρος στην κίνηση για να αυξήσετε την πρόκληση και να οικοδομήσετε και να ορίσετε τον μυ.

Μηχανή μοχλού προσαγωγής

Εάν έχετε δει το μηχάνημα που σας έχει καθίσει και τοποθετήσετε τα πόδια σας σε κάθε πλευρά των γεμισμένων στηριγμάτων ποδιών, ξέρετε τι μοιάζει με το μοχλό μηχανής προσαγωγής μοχλού. Ενώ βρίσκεστε καθισμένοι, πιέζετε τα πόδια σας από την αντίσταση που παρέχεται από το μηχάνημα. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αντίσταση μετακινώντας τους μοχλούς. Ορισμένες εκδόσεις αυτού του μηχανήματος χρησιμοποιούν μια στοίβα βάρους για αντίσταση ενώ άλλες χρησιμοποιούν υδραυλικό σύστημα αέρα. Αυτοί που χρησιμοποιούν υδραυλικό σύστημα δίνουν στους εξωτερικούς μηρούς σας και μια προπόνηση όταν πιέζετε τα πόδια σας.

Καλωδιακή μηχανή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλωδιακό μηχάνημα για να δουλέψετε τους εσωτερικούς μηρούς σας συνδέοντας μια μανσέτα ή μια χειρολαβή στον αστράγαλο στην κατώτερη τροχαλία της στοίβας και στη συνέχεια λυγίζοντας τη μανσέτα στη θέση της ή γλιστρίζοντας ένα από τα πόδια σας μέσα από τη λαβή. Γυρίστε το σώμα σας έτσι ώστε η στοίβα βαρών να είναι στην πλευρά σας – στην ίδια πλευρά που είναι συνδεδεμένη με το μηχάνημα. Σχεδιάστε το σταθμισμένο πόδι σας μπροστά από το ελεύθερο πόδι σας και κρατήστε το για ένα κτύπημα, μόνο για να μετρήσετε ένα. Αφήστε αργά το σταθμισμένο πόδι σας να επιστρέψει στην αρχική του θέση ενώ ελέγχει την κίνηση και μην αφήνει το βάρος να τραβήξει το πόδι σας πίσω.

Hip Sled

Δώστε το ίχνος ισχίου μια δοκιμή όταν εργάζεστε τους εσωτερικούς μηρούς σας. Είναι όλα με τον τρόπο που τοποθετείτε τα πόδια σας στην πλατφόρμα. Καθίστε στο ίχνος του ισχίου όπως συνήθως, και σηκώστε τα πόδια σας επάνω, τοποθετώντας τα στην πλατφόρμα. Τοποθετήστε τα πόδια σας έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας να δείχνουν προς τα εξωτερικά άκρα της πλατφόρμας και τα τακούνια σας είναι γωνιακά, αλλά όχι τόσο πολύ που αγγίζουν. Θα νιώσετε πώς η γωνία εμπλέκει τους εσωτερικούς μηρούς σας όταν φέρετε το βάρος προς το σώμα σας.

Smith Machine

Μπορείτε να φτιάξετε τις γλουτές και τους εσωτερικούς μηρούς σας ταυτόχρονα με το μηχάνημα Smith ακριβώς προσαρμόζοντας τη στάση σας. Όπως και όταν κάνετε τακτικές καταλήψεις, τα πόδια σας θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πλάτος του ώμου, αλλά να προσελκύσουν τους εσωτερικούς μηρούς σας για την άσκηση, πρέπει να σηκώσετε τα δάχτυλα σας προς τα έξω, σαν να κάνατε την κίνηση του μπαλέτου που ονομάζεται plié. Θα νιώσετε ένα τέντωμα στους εσωτερικούς μηρούς σας όταν καταλήγετε κάτω και θα αισθανθείτε την προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια της ανοδικής κίνησης όταν πιέζετε πίσω στην αρχική θέση.