Ποιες είναι οι καλές ασκήσεις για τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης;

Οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης σας δίνουν την μεγαλύτερη ελευθερία να ξεκινήσετε ή να διατηρήσετε το καθεστώς άσκησης της επιλογής σας. Ενώ μπορεί να έχετε περισσότερη ασθένεια το πρωί στο πρώτο τρίμηνο, δεν έχετε αυτή την τεράστια κοιλιά που σας ζυγίζει και κάνει το σώμα σας να πονάει παντού. Εάν η άσκηση είναι μια καθημερινή συνήθεια που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ή κάτι που δεν έχετε κάνει από το γυμνάσιο P.E., υπάρχει μια κατάλληλη άσκηση για να ωφεληθείτε εσάς και το αγέννητο μωρό σας.

Εάν είστε ήδη σωματικά ενεργός, θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε τις κανονικές σας ασκήσεις τους πρώτους τρεις μήνες. Μπορείτε ακόμα να βρεθείτε στην πλάτη σας για εκείνες τις εκτάσεις ή γιόγκα θέτει – κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε στους επόμενους μήνες καθώς μπορεί να παρεμβαίνει στην κυκλοφορία του αίματος στο μωρό σας. Η εγκυμοσύνη πιθανότατα δεν έχει επηρεάσει ακόμη το κέντρο ισορροπίας σας, οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να προχωρήσετε σε μια κίνηση στην τάξη Zumba ή στον ιδρώτα στους παλιούς. Μπορείτε να συνεχίσετε με ασφάλεια τις καθημερινές σας εκδρομές ή τρέξιμο.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο γυμναστικής σας, ορισμένες ασκήσεις είναι ασφαλείς για όλους και μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, το επίπεδο ενέργειας σας και να σας κρατήσουν από το να κερδίσετε περισσότερα από τα συνιστώμενα 25 έως 35 κιλά. Χωρίς να προσθέσετε άγχος στις αρθρώσεις ή στα οστά σας, το κολύμπι λειτουργεί σε όλους τους μυς. Το περπάτημα σας επιτρέπει να χαλαρώσετε σε μια ρουτίνα άσκησης με κάτι που κάνετε ήδη κάθε μέρα. Η οδήγηση ενός στατικού ποδηλάτου είναι μια άλλη ασφαλή άσκηση για να ξεκινήσετε.

Μερικές ασκήσεις δεν είναι ποτέ καλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποφύγετε οποιοδήποτε άθλημα επαφής στο οποίο κάποιος θα μπορούσε να τραυματίσει εσάς ή το μωρό με τη δύναμη μιας μπάλας ή το δικό του σώμα. Περάστε τις πλαγιές καθώς θα μπορούσατε να συγκρουστείτε με κάποιον, κάτι ή να υποφέρετε από ασθένεια σε υψόμετρο – περιορίζοντας την παροχή οξυγόνου του μωρού σας. Τοποθετήστε γυμναστική, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ιππασία σε αναμονή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι κραδασμοί από την οδήγηση μπορούν να βλάψουν το μωρό.

Ακόμη και όταν πρόκειται απλώς για μια βόλτα με δύναμη, πρέπει να πάρετε περισσότερα από τα αγαπημένα σας κομμάτια που φορτώνονται στο mp3 player σας. Φόρεμα κατάλληλα σε ένα υποστηρικτικό αθλητικό σουτιέν, χαλαρά ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια με καλή πρόσφυση. Πάρτε ένα μπουκάλι νερό για να μείνετε ενυδατωμένο. Προετοιμασία καλοριφέρ και εκκαθάριση μετά. Δεν πρέπει να αισθάνεστε ζεστός ή τυλιγμένος. Η υπερθέρμανση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τους πρώτους τρεις μήνες.

Ασκήσεις για διατήρηση

Ασκήσεις για να ξεκινήσετε

Ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγετε

Άσκηση με προσοχή