Ποιοι μύες κάνει καγιάκ;

Τι δεν είναι να αγαπάς για καγιάκ; Έξω από τη φύση, ενδεχομένως βιώνοντας τη θαλάσσια ζωή ανάλογα με το πού βρίσκεστε, είναι όμορφη. Και σαν να μην ήταν αρκετός λόγος για να φτάσετε μετά από αυτό, το άνω μέρος του σώματος σας είναι για ένα κομμάτι της προπόνησης. Η πλάτη, οι ώμοι, τα χέρια, τα χέρια, η κοιλιά, το στήθος και ειδικά η καρδιά είναι βασικοί τομείς-στόχοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιπετειώδους άσκησης. Ακόμη και μια ώρα καγιάκ θα παράγει περισσότερη δουλειά για αυτές τις μυϊκές ομάδες από ό, τι πιθανώς θα χτυπήσετε σε κάθε συνεδρίαση γυμναστικής.

Η πλάτη επίθεση

Κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο που παίρνετε ενώ καγιάκ είναι μια σειρά με ένα βραχίονα. Εικόνα κάνοντας μια σειρά αλυσίδων με ένα βραχίονα ή μια σειρά καθισμάτων καλωδίων, είναι ουσιαστικά η ίδια κίνηση με ένα κουπί. Κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό το λατ. Ενώ ένας βραχίονας κωπηλατεί πίσω, ο άλλος παίρνει ένα τέντωμα και στη συνέχεια μια συστολή. Είναι μια αποτελεσματική γυμναστική και μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ρυθμό ή παραλλαγή που σας αρέσει: σπριντ, μακριές σκηνές, το καθένα τραβήξτε όσο το δυνατόν πιο δυνατά, ευρεία λαβή ή στενή λαβή.

Boulder ώμους

Γενικά, κάθε φορά που κάνετε μια πλάτη προπόνηση, θα χτυπήσετε τους ώμους, ειδικά το πίσω κεφάλι του δελτοειδούς. Στην περίπτωση του καγιάκ, η άμεση επίδραση στους ώμους εμπλέκεται πολύ περισσότερο από μια τυπική πλάτη προπόνηση. Στο τέλος κάθε εγκεφαλικού επεισοδίου, το πτερύγιο πρέπει να έρθει και πάλι προς τα εμπρός. Αυτή η κίνηση μεταφέρει το φορτίο από το μεγάλο lat lat μέχρι τους ώμους. Αυτή η προς τα εμπρός κυκλική κίνηση προσβάλλει πραγματικά το πίσω, το πλάγιο και το πρόσθιο τμήμα. Και πάλι, η μεταβολή του ρυθμού και του πλάτους της πρόσφυσης σας θα ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας των μυών.

Όπλα και λαβή

Όπως και κάθε άλλη άσκηση κωπηλασίας, η εργασία δικεφάλου είναι ένα υποπροϊόν της κίνησης. Στο καγιάκ, οι triceps συστέλλονται επίσης ενεργά. Καθώς ένας βραχίονας κωπηλατεί, χτυπώντας τους δικέφαλους από εκείνη την πλευρά, ο άλλος βραχίονας αντισταθμίζει μια εμπρόσθια επέκταση για να δημιουργήσει μεγαλύτερη ροπή στρέψης στο κουπί. Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει πολλά triceps. Καθώς οι δικέφαλοι και οι triceps κάνουν το πράγμα τους, η λαβή και οι βραχίονες σας επιτίθενται με το χειρισμό και τον ελιγμό του κουπιού. Όπως τα προπονήσεις pull-up υψηλής απόδοσης, τα χέρια σας θα κουραστούν και οι βραχίονες σας θα δοκιμαστούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας καγιάκ.

Abs του χάλυβα

Όπως συμβαίνει με όλες τις περιστροφικές κινήσεις, η κοιλιακή χώρα και οι λοβοί εμπλέκονται και ευθύνονται για την απόδοσή σας. Αν έχετε αδύναμους μύες πυρήνα, καλή τύχη να περάσετε μια απαιτητική καγιάκ συνεδρίαση με κάθε είδους υπερηφάνεια. Ο κορμός σας, ο οποίος τρέχει από τη μέση σας μέχρι το λαιμό σας, εργάζεται συνεχώς με περιστροφή και αντίστροφη περιστροφή, με αποτέλεσμα μια τεράστια ζήτηση για σταθεροποίηση και ισορροπία της σπονδυλικής στήλης. Η προσδοκία του καγιάκ χωρίς να φορολογήσετε την κοιλιά και τον πυρήνα σας είναι σαν να περιμένετε να κερδίσετε έναν αγώνα με έναν ελαττωματικό άξονα ανάμεσα στους τροχούς σας.

Όπως και η εμπλοκή των triceps στο καγιάκ, το στήθος συμμετέχει επίσης. Όταν ένας βραχίονας κωπηλατεί πίσω, ο άλλος αντισταθμίζει ένα μπροστινό σπρώξιμο, όπως ένας πάγκος τύπου πάγκου με έναν βραχίονα. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι όταν κάνετε οποιαδήποτε σειρά, οι θωρακικοί μύες σας δουλεύουν πραγματικά για να σταθεροποιήσουν τον ώμο και να τραβήξουν το χέρι, έτσι ώστε το στήθος να λειτουργεί ταυτόχρονα και στους δύο βραχίονες σε αντίθετες μορφές. Και δεν ήταν προφανές, το καγιάκ είναι μια καρδιο-αναπνευστική επίθεση. Είτε σπριντ ή ακτή, η καρδιά και οι πνεύμονες σας θα δοκιμαστούν σε κάθε σειρά για όλη τη διάρκεια της περιπέτειας σας.

Καρδιά από χάλυβα και Pecs για πραγματική