Ποιο μέρος του σώματος κάνει lat pull-downs δουλειά;

Η ευρεία παλάμη είναι αποτελεσματική για την οικοδόμηση της συνολικής αντοχής του άνω σώματος. Αυτή η άσκηση εκτελείται σε μια μηχανή που βρίσκεται σε πολλά γυμναστήρια και κέντρα υγείας και μιμείται την κίνηση ενός pullup σε καθιστή θέση. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε μια πανοραμική λήψη με τη σωστή τεχνική για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την άσκηση και να εργαστείτε αποτελεσματικά τους μύες σας.

Καθίστε σε ευρεία μηχανή με μεγάλη πλάκα προσαρτημένη πάνω από το κεφάλι. Ασφαλίστε τα πόδια σας σωστά με τα γόνατά σας σταθερά τοποθετημένα κάτω από την επένδυση. Πιάστε τη ράβδο με λαβή, παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός και λυγίστε τους αγκώνες σας, τραβώντας τη μπάρα προς τα κάτω προς το στήθος σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο, στη συνέχεια επιστρέψτε αργά τη ράβδο στην αρχική θέση. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων, συνήθως μεταξύ οκτώ και δεκαπέντε.

Μια πλάγια παρυφή στοχεύει τους μυς του latissimus dorsi, οι οποίοι βρίσκονται στις πλευρές του κελύφους σας. Το σύμβολο του lats συμβαίνει όταν η μπάρα τραβιέται προς τα κάτω και τεντώνεται κατά τη διάρκεια της εκκεντρικής φάσης της άσκησης. Η κατασκευή των ράβδων θα βελτιώσει τη δύναμη του ανώτερου σώματος σας και, με την πάροδο του χρόνου, θα δημιουργήσει ένα σχήμα “V” από τη μέση στους ώμους.

Εκτός από το lats, ένα lat pull θα λειτουργήσει το άνω μέρος των χεριών σας επειδή η κίνηση έλξης προσλαμβάνει τους μυς του δικεφάλου σας για να συμβάλει στην άσκηση. Το έργο των δικεφάλων αυξάνεται σε παλέτες στενής πρόσφυσης σε αντίθεση με τις εκδόσεις φαρδιάς λαβής.

Δουλεύετε επίσης πολλούς μυς των ώμων κατά τη διάρκεια των πανομοιότυπων κατακλίσεων, κυρίως το οπίσθιο δελτοειδές στο πίσω μέρος του ώμου σας, καθώς και τα teres minor και το infraspinatus στην περιστροφική σας περιχειρίδα. Η οικοδόμηση της δύναμης των ώμων θα προσθέσει στη γενική ισχύ του ανώτερου σώματος σας.

Τεχνική

Latissimus Dorsi

Δικέφαλος μυς

Ώμους