Ποιο νερό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται σε μπιμπερό;

Όταν αποφασίζετε να τροφοδοτήσετε τα τρόφιμα, εμφανίζεται το θέμα του είδους εμφιαλωμένου νερού ή βρύσης που είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί στο μπουκάλι του μωρού σας. Οι κονιορτοποιημένες και υγρές συγκεντρώσεις που απαιτούν μόνο την προσθήκη νερού, κάνουν τη διατροφή των φιαλών λιγότερο δαπανηρή από τις πιο δαπανηρές μάρκες “ready-to-feed”. Οι νέοι γονείς συχνά ανησυχούν ότι το φθόριο στο νερό της βρύσης μπορεί να είναι επικίνδυνο για την οδοντική υγεία του μωρού τους.

Το πρόβλημα με το φθόριο

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, τα οποία εκτίθενται σε πολυάριθμες πηγές φθορίου, διατρέχουν κίνδυνο για ένα αισθητικό οδοντικό πρόβλημα που ονομάζεται σμάλτο φθορίωση, λέει ο γιατρός της κλινικής Mayo Jay L. Hoecker. Η φθορίωση χαρακτηρίζεται από αμυδρές λευκές ραβδώσεις που επηρεάζουν τα εισερχόμενα δόντια και τα μόνιμα δόντια του μωρού σας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC), οι κατασκευαστές παρασκευασμάτων μωρών λαμβάνουν μεγάλη προσοχή για να εξασφαλίσουν ότι η φόρμουλα περιέχει χαμηλές ποσότητες φθορίου. Ωστόσο, όταν αναμιγνύεται με φθοριούχο νερό και χρησιμοποιείται ως μοναδική ή πρωταρχική πηγή θρέψης του μωρού σας, η φόρμουλα στη φιάλη του μωρού σας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα φθορίου της πάνω από το συνιστώμενο ποσό. Επειδή τα βρέφη εξαρτώνται από την πρόσληψη υγρών για τους πρώτους 4 έως 6 μήνες μετά τη γέννηση, καθώς και από το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο υγρών μέχρι 1 έτους, η λήψη φθορίου από τα υγρά είναι συνήθως υψηλότερη στα μικρότερα παιδιά σε σχέση με τα μεγαλύτερα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες Το CDC.

Γνωρίστε το νερό σας

Το νερό της βρύσης είναι συνήθως ασφαλές για χρήση στις τροφοδοσίες μπουκαλιών, με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες φθορίου. Ελέγξτε με την τοπική υπηρεσία ύδρευσης για να δείτε πόση φυσική φθοριούχο είναι στην παροχή νερού σας, συμβουλεύει το CDC. Το φθόριο μπορεί επίσης να υπάρχει και στο πηγάδι. Εάν το φθόριο στην παροχή νερού υπερβαίνει τα 0,7 mg / L, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλη πηγή νερού. Το εμφιαλωμένο νερό χαμηλής ή μη φθορίου για να ψάξετε στην αγορά σας μπορεί να επισημανθεί ως καθαρισμένο, απομεταλλωμένο, αποσταγμένο, απονεφωμένο ή επεξεργασμένο με αντίστροφη όσμωση.

Στοιχεία Εμφιαλωμένου Νερού

Ορισμένα εμφιαλωμένα νερά παρασκευάζονται ρητά για χρήση στην παρασκευή παρασκευασμάτων για βρέφη και κυκλοφορούν ως έχουν, λέει ο FDA. Εάν η ετικέτα στο νερό ορίζει ότι το προϊόν είναι κατασκευασμένο για μωρά, πρέπει να συμμορφώνεται με τα ίδια πρότυπα που έχουν θεσπιστεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για τα ύδατα βρύσης. Επιπλέον, η ετικέτα πρέπει να περιλαμβάνει τη δήλωση ότι το νερό δεν είναι αποστειρωμένο. Υπάρχουν αυστηρότερα πρότυπα για τους κατασκευαστές που παρασκευάζουν και πωλούν αποστειρωμένο νερό για χρήση σε παρασκευάσματα για βρέφη.

Τι λένε οι ειδικοί

Το νερό με βέλτιστες ποσότητες φθορίου είναι ασφαλές για το μωρό σας. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, το βράστε για 1 λεπτό για να το αποστειρώσετε, σύμφωνα με την FDA, ή ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα του παρασκευάσματος. Εάν χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό, το CDC σας συμβουλεύει να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει καμία απαίτηση να καθορίζουν οι κατασκευαστές την ποσότητα φθοριούχου που περιέχει το νερό. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για να μάθετε το επίπεδο φθορίου στο εμπορικό σήμα του εμφιαλωμένου νερού που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Οι γονείς που χρησιμοποιούν μη φθοριωμένο νερό για την παρασκευή του τύπου μωρών μπορεί να θέλουν να μιλήσουν στο γιατρό του μωρού σχετικά με τα συμπληρώματα φθορίου, τα οποία λαμβάνονται περίπου την ηλικία των 6 μηνών, λέει ο Hoecker.

Σκέψεις

Το CDC δηλώνει ότι το παιδί σας δεν κινδυνεύει περισσότερο να αναπτύξει φθορίωση σμάλτου από τη βρεφική φόρμουλα από ότι τα βρέφη από προηγούμενες γενιές, καθώς η συνολική ποσότητα φθοριούχου που καταναλώνεται δεν έχει αυξηθεί. Εάν η ποιότητα του νερού είναι ανησυχητική, ο Hoecker προτείνει εναλλακτική χρήση νερού βρύσης και μη φθοριωμένου νερού μπουκαλιών κατά την προετοιμασία του μπιμπερό σας.