Που είναι καλύτερα για εσάς: γαλοπούλα ή βοδινό κρέας;

Όταν πρόκειται για τη χοληστερίνη του αίματος και την υγεία της καρδιάς, πρέπει να διαλέξετε τα πολύ φτωχότερα κρέατα. Η υπερβολική χοληστερόλη, τα κορεσμένα λιπαρά και το νάτριο στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Όταν συγκρίνετε τη γαλοπούλα με το αντίστοιχο του βοείου κρέατος, είναι σχετικά ομοιόμορφα. Αλλά η γη γαλοπούλα έρχεται σε μια έκδοση χωρίς λιπαρά που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για την καρδιά σας.

Παρακολούθηση χοληστερόλης

Δεν έχετε περισσότερα από 300 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης στην καθημερινή διατροφή σας για να κρατάτε την καρδιά σας υγιή, σημειώνει η δημοσίευση “Διαιτητικές κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς, 2010.” Η γαλοπούλα είναι ελαφρώς υψηλότερη σε χοληστερόλη από το βόειο κρέας. Θα πάρετε 105 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης από μια 3 1/2-ουγκιά ψητό 85 τοις εκατό-άπαχο έδαφος γαλοπούλα Patty. Η ίδια μερίδα βοείου κρέατος που έχει επίσης 85% άπαχο έχει 90 χιλιοστόγραμμα. Ακόμα κι αν έχετε πιο φτωχή γαλοπούλα, την 93% πτωχή ποικιλία, η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη δεν αλλάζει. Αλλά εάν επιλέγετε φτωχότερο βοδινό έδαφος που χαρακτηρίζεται ως 95% αδύνατο, θα μειώσετε τη χοληστερόλη σας σε περίπου 75 χιλιοστογραμμάρια ανά 3 1/2-ounce patty.

Λεπτομέρειες κορεσμένων λιπών

Τα κορεσμένα λιπαρά δεν πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το 10% της συνολικής σας θερμιδικής πρόσληψης – 200 θερμίδες, ή 22 γραμμάρια κατ ‘ανώτατο όριο, για δίαιτα 2.000 θερμίδων. Δεν θα πάρετε συνήθως τόσο πολύ κορεσμένα λιπαρά από τη γαλοπούλα έδαφος σε σύγκριση με το βοδινό έδαφος. Ότι η 3 1/2-ουγγιές 85% πικάντικη γαρνιτούρα γαρνιτούρα σας δίνει λίγο περισσότερο από 4 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών. Ένα μπιφτέκι βοείου κρέατος του ιδίου μεγέθους και η φρεσκάδα έχει σχεδόν 6 γραμμάρια. Έχοντας μια ψητή 93-τοις εκατό-άπαχο Patty γαλοπούλα, βάρους 3 1/2 ουγκιές, κόβει την κορεσμένη πρόσληψη λίπους σας κάτω από λιγότερο από 3 γραμμάρια. Εννέα και πέντε τοις εκατό άπαχο μοσχάρι βοείου κρέατος έχουν περίπου το ίδιο ποσό.

Ανησυχίες για το νάτριο

Συνήθως θα πάρετε λίγο περισσότερο νάτριο από τη γαλοπούλα από το έδαφος. Μια 3 1/2-ounce σχάρα γαρύφαλλο γαλοπούλα patty περιέχει 80 έως 90 χιλιοστόγραμμα νατρίου, τόσο για το 85 τοις εκατό-άπαχο και 93 τοις εκατό-άπαχο ποικιλίες. Παρόμοια πατατάκια βοείου κρέατος έχουν περίπου 65 έως 72 χιλιοστόγραμμα. Επειδή μπορείτε να έχετε μέχρι 2.300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, ακόμα κι αν έχετε ένα μπιφτέκι γαλοπούλας, θα έχετε λιγότερα από το 4 τοις εκατό της ημερήσιας σας δόσης.

Η πιο πλούσια ποικιλία

Εάν ήδη κινδυνεύετε να αναπτύξετε καρδιακές παθήσεις, η μη γαλακτοκομική γαλοπούλα θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αυτός ο τύπος γαλοπούλας βασίζεται σε πολύ λιπαρά κομμάτια του πουλιού και αν και εξακολουθεί να έχει κάποια ανθυγιεινά συστατικά, έχει ελάχιστα ποσά. Μία 3 1/2-ουγγιές μαγειρεμένο έδαφος γαλοπούλα patty έχει μόλις 65 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης, ένα ελάχιστο 0,7 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και λιγότερο από 60 χιλιοστόγραμμα νατρίου.