Πρόγραμμα γυμναστικής γυναικών για βόλεϊ

Το βόλεϊ είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί αθλητισμό και συντονισμό μεταξύ όλων των παικτών. Ένα από τα κλειδιά για να γίνει ένα επιτυχημένο βόλεϊ είναι η δυνατότητα να παράγετε ένα ισχυρό κάθετο άλμα για να χτυπήσετε τα πλάνα που βγάλουν μακριά. Οι γυναίκες παίκτες βόλεϊ δεν πηδούν τόσο ψηλά όσο οι άνδρες κάνουν φυσικά, γι ‘αυτό πρέπει να περάσουν μεγάλο μέρος του χρόνου κατάρτισης τους σε ικανότητα άλμα. Η οικοδόμηση δύναμης και ταχύτητας είναι επίσης σημαντική για τις γυναίκες βόλεϊ παίκτες.

Λειτουργία

Η ιδέα πίσω από την κατάρτιση για το γυναικείο βόλεϊ είναι η αύξηση της ικανότητας πηδαλιουχίας, η πιο δύσκολη πτώση και η κυριαρχία του παιχνιδιού καθώς παίζεται στον αέρα. Αυτό σημαίνει να κάνετε ασκήσεις άλματος, ασκήσεις οικοδόμησης δύναμης και εργασία ταχύτητας που θα βοηθήσουν μια γυναίκα βόλεϊ παίκτη να εκτελέσει το πλάνο που θέλει τη σωστή στιγμή. Η εκτέλεση των κατάλληλων γυμνασίων και ευκινησίας μπορεί να βοηθήσει ένα γυναικείο παίκτη να κυριαρχήσει και στις τρεις αυτές περιοχές.

Δραστηριότητες ευελιξίας

Η γρήγορη κίνηση στα πόδια σας αποτελεί βασικό στοιχείο του βόλεϊ. Η πρακτική άσκηση ευκινησίας σε τακτική βάση θα βοηθήσει να γίνουν αυτές οι γρήγορες στροφές και περιστροφές στο δικαστήριο δεύτερη φύση. Εκπαιδεύστε με μια σκάλα ευκινησίας που βρίσκεται στο έδαφος. Τα τρυπάνια κυμαίνονται από τις βασικές κινήσεις μέσα και έξω σε περίπλοκα μοτίβα που μοιάζουν με περίπλοκο χορό.

Μπάλα με ένα κιβώτιο

Για να φτιάξετε την εκρηκτική δύναμη πηδώντας, πάρτε ένα κουτί ή βήμα 15 ιντσών και τοποθετήστε το στο μέσο του δαπέδου. Στερείστε πίσω από αυτό στο δεξί σας πόδι και πηδήξτε πάνω του, προσγειώνοντας στο δεξί σας πόδι. Γυρίστε γύρω, συγκεντρώστε τον εαυτό σας και πηδήξτε πίσω πάνω του. Κάνετε 10 πίσω και πίσω άλματα από το δεξί πόδι σας και έπειτα κάνετε 10 περισσότερο από το αριστερό πόδι σας. Αυτό θα δημιουργήσει εκρηκτική δύναμη πηδώντας.

Τρέξιμο λόφου

Κατασκευάστε ικανότητα, ταχύτητα και αντοχή από τη διασταύρωση των λόφων. Το τρέξιμο σε ανηφόρα για 60 πόδια κάθε φορά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ταχύτητα, ταχύτητα και δύναμη ποδιών για να πηδήσετε, ενώ τρέχετε την ίδια απόσταση κάτω, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Κάντε 10 επαναλήψεις σε κάθε κατεύθυνση για να βελτιώσετε την ικανότητα πτώσης και τη δύναμη ποδιών σας.

Άνω προπόνηση σώματος

Η ανάπτυξη της ανώτερης δύναμης του σώματος σας θα σας βοηθήσει να αποδώσετε μια ισχυρή εξυπηρέτηση και να αντισταθμίσετε την κόπωση που μπορεί να σας φτάσει στη μέση ενός παιχνιδιού. Χρησιμοποιήστε αλτήρες, αλτήρες, ζώνες αντοχής και μηχανές τροχαλιών καλωδίων για να εργαστείτε όλοι οι μύες των χεριών, του θώρακα, των ώμων και της πλάτης σας. Εκτελέστε ένα σύνολο οκτώ έως 12 επαναλήψεων κάθε άσκησης με το μεγαλύτερο βάρος που μπορείτε εύκολα να ανυψώσετε και καθώς κερδίζετε δύναμη, αυξήστε την ποσότητα του βάρους που ανεβάζετε καθώς και τον αριθμό των ομάδων των επαναλήψεων.