Σκόνη βιταμινών έναντι υγρών βιταμινών

Τα συμπληρώματα βιταμινών παρέχουν πρόσθετη διατροφή σε άτομα που δεν λαμβάνουν τις ιδανικές ποσότητες βιταμινών από τη φυσιολογική διατροφή τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα συμπληρώματα βιταμινών σε μορφή χαπιών, αλλά τα κονιοποιημένα και υγρά συμπληρώματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αν και τόσο η μορφή σκόνης όσο και οι βιταμίνες υγρής μορφής προσφέρουν πλεονεκτήματα έναντι των χαπιών, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο.

Οι βιταμίνες σε σκόνη έρχονται σε κάψουλες ή δοχεία χύδην. Οι άνθρωποι μπορούν να αναμειγνύουν πολλές σκόνες βιταμινών με νερό, χυμό ή άλλα ποτά. Μπορούν επίσης να διαλύσουν τη σκόνη στα στόματά τους ή να τα πάρουν με γυάλινο νερό. Οι υγρές βιταμίνες μπορούν να έρθουν σε μορφή μπουκαλιών ή σφραγισμένων καψουλών. Οι άνθρωποι μπορούν να παίρνουν υγρές βιταμίνες αναμειγνύοντάς τους με ένα άλλο υγρό, να τους πίνουν μόνοι τους ή χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο ή ένα σταγονόμετρο φαρμάκων. Ορισμένες υγρές βιταμίνες έρχονται σε μορφή ένεσης.

Τα υγρά συμπληρώματα βιταμινών εισέρχονται στη ροή του αίματος ταχύτερα από τις βιταμίνες σε σκόνη, επειδή το σώμα σας αρχίζει να απορροφά υγρές βιταμίνες μέσω των μεμβρανών βλέννας στο στόμα και το λαιμό σας. Οι κονιοποιημένες βιταμίνες πρέπει να διαλυθούν ή να αφομοιωθούν πριν μπουν στη ροή του αίματος.

Οι βιταμίνες σε σκόνη έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συμπληρώματα υγρών, επειδή οι περισσότερες βιταμίνες διασπώνται σε υγρό. Επιπλέον, τα υγρά με θρεπτικά συστατικά αποτελούν ένα καταφύγιο για τα βακτηρίδια. Τόσο οι υγρές όσο και οι κονιοποιημένες βιταμίνες είναι πιο επιρρεπείς σε αλλοίωση και μείωση της ισχύος από τις βιταμίνες σε μορφή χαπιών επειδή δεν διαθέτουν συντηρητικά και σταθεροποιητικά συστατικά.

Τα κονιοποιημένα συμπληρώματα βιταμινών είναι φθηνότερα από τα συμπληρώματα υγρών. Αυτό οφείλεται στο αυξημένο κόστος παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης υγρών βιταμινών.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τροφοδοτούμενες και υγρές βιταμίνες δεν έρχονται σε κανονικές ποσότητες δοσολογίας όπως και τα χάπια συνταγών, και οι δύο φέρουν υψηλότερο κίνδυνο ακούσιας υπερδοσολογίας. Ο αυξημένος βαθμός απορρόφησής τους αυξάνει τον κίνδυνο αυτό. Ελέγξτε τα ποσά της δοσολογίας με έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε ένα σχήμα βιταμινών.

Μέθοδος παράδοσης

Ποσοστό απορρόφησης

Διάρκεια Ζωής

Τιμή

Προειδοποίηση