Σταθμισμένο πίσω πακέτο έναντι σταθμισμένου γιλέκο

Τα ζυγισμένα γιλέκα και σακίδια χρησιμοποιούνται από αθλητές και εκπαιδευτές που θέλουν να προσθέσουν ένα επιπλέον στοιχείο στις προπονήσεις τους και να αναπτύξουν ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο γυμναστικής και κλιματισμού. Για να αποφύγετε την πρόκληση τραυματισμών κάτω άκρων ή πλάτης, αυξήστε αργά το φορτίο και την ένταση των προπονήσεων σας. Ξεκινήστε με ένα φορτίο 10 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους και αυξήστε σταδιακά.

Οφέλη

Το αποτέλεσμα της κατάρτισης των περισσότερων ασκήσεων αυξάνεται όταν ασκηθείτε με ένα ζεστό γιλέκο ή σακίδιο. Το περπάτημα, το τζόκινγκ, το τρέξιμο, οι ασκήσεις σωματικού βάρους και ο αθλητισμός είναι όλο και πιο δύσκολες γιατί οι μύες και το καρδιαγγειακό σύστημα πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα από το κανονικό. Δύναμη και δύναμη – ειδικά στις κινήσεις κίνησης και πηδώντας.

Χωρητικότητα φορτίου

Τα βαμβακερά γιλέκα και οι σακίδια μπορούν να συγκρατήσουν ένα σημαντικό βάρος, αν και ορισμένα γιλέκα σχεδιάζονται με ειδική ικανότητα φόρτωσης, π.χ. 40 λίβρες. Μερικά “hardcore” γιλέκα θα έχουν χωρητικότητα μέχρι 100 λίβρες και είναι δημοφιλείς στους πυροσβέστες και το στρατιωτικό προσωπικό. Τα βαμβακερά γιλέκα χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένα ένθετα βάρους για να μπορείτε να ρυθμίσετε το φορτίο του γιλέκου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία υλικών για να φορτώσετε το σακίδιο σας, συμπεριλαμβανομένης της άμμου, του χαλικιού, των βαρών, των βιβλίων ή των οικιακών αντικειμένων. Ο περιοριστικός παράγοντας όταν χρησιμοποιείτε ένα σταθμισμένο σακίδιο είναι η ποσότητα του βάρους που μπορείτε να στηρίξετε άνετα στους ώμους σας.

Ανεση

Τα γιλέκα βάρους είναι πιο άνετα στη χρήση από τα σακίδια – ειδικά όταν φορτώνονται σε μεγάλο βαθμό. Τα γιλέκα βάρους σας επιτρέπουν να διανείμετε το φορτίο μπροστά και πίσω και, επειδή το βάρος κρατιέται κοντά στο σώμα σας, το βάρος είναι λιγότερο πιθανό να μετακινηθεί καθώς γυμνάζεστε · Τα σακίδια βάζουν όλο το βάρος στην πλάτη σας, πράγμα που σημαίνει Ότι εάν χρησιμοποιείτε βαριά φορτία, ίσως χρειαστεί να κλίνετε προς τα εμπρός για να διατηρήσετε την ισορροπία σας. Τα σακίδια δίνουν επίσης μεγάλη πίεση στους ώμους σας και αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο όταν μεταφέρετε μεγάλα φορτία για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Επιτηδειότητα

Τα ζυγισμένα σακίδια είναι ωραία για περπάτημα, τζόκινγκ, σκάλες αναρρίχησης και άλλα γραμμικά μοτίβα κίνησης. Ωστόσο, μόλις εισαγάγετε τις αλλαγές στην κατεύθυνση ή τη θέση του σώματος, το σακίδιο είναι πιθανό να μετατοπιστεί και να γίνει μια απόσπαση της προσοχής. · Τα ζυγόμενα γιλέκα ταιριάζουν άνετα γύρω από το σώμα σας και δεν κινούνται πολύ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κινηθείτε σε διάφορες κατευθύνσεις χωρίς να ανησυχείτε για τη μετατόπιση του βάρους · αν σκοπεύετε μόνο να περπατήσετε ή να γυρίσετε, ένα σακίδιο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο προπόνησης, αλλά αν θέλετε να κάνετε πιο απαιτητικές προπονήσεις, Η καλύτερη επιλογή.

Κόστος

Οι σακίδια γενικά είναι φθηνότερα από τα γιλέκα βάρους. Αυτό είναι επειδή το έρμα για το σακίδιο είναι συχνά πράγματα που έχετε περάσει γύρω από το σπίτι, όπως βιβλία ή άμμο, σε αντίθεση με ακριβά μεταλλικά πλινθώματα ή πλάκες βάρους · Από τον Αύγουστο του 2010, ένα σακίδιο καλής ποιότητας κοστίζει περίπου $ 40 έναντι $ 75 για Βασικό ελαφρύ γιλέκο βάρους. Το βαρύτερο φορτίο του φορτίου κοστίζει $ 200 ενώ το ίδιο σακίδιο 40 $ έχει παρόμοια χωρητικότητα φόρτωσης για ένα κλάσμα της τιμής. Ένα γιλέκο βάρους είναι η πιο ακριβή επιλογή άσκησης αλλά προσφέρει επίσης τον μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας και άνεσης, Φορτωμένο.