Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για τις γυναίκες της εμμηνόπαυσης

Οι ορμονικές μεταβολές της εμμηνόπαυσης μπορούν να προκαλέσουν εξάψεις, διακυμάνσεις της διάθεσης, αϋπνία και άλλα συμπτώματα. Η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα σας. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος, ενδέχεται να έχετε αναστροφές στην εφηβεία, καθώς τα επίπεδα ορμονών που έχουν διακυμάνσεις οδηγούν σε λιπαρότητα και ακμή. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αλλάξετε τη ρουτίνα φροντίδας δέρματος όταν χτυπάτε την εμμηνόπαυση. Με τα σωστά προϊόντα, μπορείτε να διατηρήσετε υγιές, λαμπερό δέρμα ακόμα και όταν τα επίπεδα των ορμονών σας αρχίζουν να πέφτουν.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο

Μερικές γυναίκες της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαπιστώσουν ότι το δέρμα τους γίνεται εξαιρετικά ξηρό, ενώ άλλοι υποφέρουν από αυξημένη λιπαρότητα και ακμή. Αραίωση, χαλάρωση και απώλεια ελαστικότητας είναι και άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η γυναίκα. Για να αναπτύξετε την πιο αποτελεσματική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος για τις ανάγκες σας, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει το δέρμα σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καθεστώς που θα κρατά το δέρμα σας όσο το δυνατόν πιο υγιές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κρέμες συνταγογράφησης, όπως ρετινοειδή, ή θεραπείες για νοσοκομειακούς ασθενείς, όπως οξέα φλούδες, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές στη θεραπεία των προβλημάτων σας από τα προϊόντα που δεν καταναλώνονται.

Καθαρίστε απαλά

Είτε το δέρμα σας έχει γίνει ξηρό και τραχύ είτε λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή, μείνετε μακριά από τα σκληρά προϊόντα όταν περνάτε από την εμμηνόπαυση. Αποφύγετε καθαριστικά με βάση το σαπούνι που μπορούν να αποβάλουν το δέρμα από την υγρασία και να προκαλέσουν ερεθισμό και ερυθρότητα. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή, επιλέξτε ένα καθαριστικό αφρού χωρίς πετρέλαιο που δεν θα φράξει τους πόρους σας και δεν θα προκαλέσει ξεσπάσματα. Για το ξηρό δέρμα, ένα καθαριστικό με βάση το πετρέλαιο είναι μια αποτελεσματική επιλογή για την αφαίρεση ρύπων και μακιγιάζ χωρίς να στεγνώσει το δέρμα.

Απολέπιση τακτικά

Η απολέπιση είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και της γήρανσης του δέρματος, αλλά μείνετε μακριά από σκληρές τρίβει που μπορούν να σχίσουν και να ερεθίσουν το δέρμα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε χημικά απολεπιστικά που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματός σας, που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, θαμπάδα, ακμή, λεπτές γραμμές και υπερχρωματισμό. Για το ξηρό δέρμα, επιλέξτε ένα προϊόν με άλφα υδροξυ οξύ, όπως γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ. Για λιπαρές επιδερμίδες και δέρματα επιρρεπή σε ακμή, επιλέξτε απολεπιστικά με βήτα υδροξυοξέα, όπως σαλικυλικό οξύ. Αυτά μπορούν να διαλύσουν το έλαιο και να απολεπιστούν μέσα στον πόρο, καθώς και στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν το δέρμα σας μπορεί να το ανεχτεί, απολέπιση καθημερινά. Για ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε κάθε δεύτερη μέρα.

Υγρασία με αντιοξειδωτικά

Ένα καλό moisturizer μπορεί σίγουρα να βοηθήσει όταν χτυπήσετε την εμμηνόπαυση. Ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, απαιτεί ενυδατική κρέμα, η οποία προορίζεται να προσθέσει νερό – όχι πετρέλαιο – στο δέρμα. Επιλέξτε μια σύνθεση χωρίς λιπαρά για λιπαρό δέρμα, αλλά πηγαίνετε με μια πλουσιότερη, βαρύτερη κρέμα αν έχετε ξηρό δέρμα. Οποιοσδήποτε τύπος δέρματος έχετε, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες. Μερικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που αναζητούν στο ενυδατικό σας είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η ρεσβερατρόλη και το πράσινο τσάι.

Θυμηθείτε την Αντιηλιακή προστασία

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε ή τι τύπο δέρματος έχετε, αντηλιακό είναι απαραίτητο. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όταν το δέρμα σας είναι λεπτό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στη ζημία από τον ήλιο. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 15 για προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB – και εφαρμόστε το κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Ψάξτε για μια φόρμουλα που περιέχει συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματός σας, όπως τα κεραμίδια και η γλυκερίνη, για να την προστατεύσετε από περιβαλλοντικές βλάβες.