Τι είναι το υπογλώσσιο b12;

Η βιταμίνη Β12 – επίσης γνωστή ως κοβαλαμίνη, είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων του αίματος, των νευρικών κυττάρων, των σκελετικών και καρδιακών μυϊκών κυττάρων και του εγκεφάλου. Η ανεπάρκεια Β12 αντιμετωπίζεται με χορήγηση βιταμίνης Β12 ως ενδομυϊκές ενέσεις, από του στόματος δισκία, ρινικά πηκτώματα, ρινικό σπρέι, μπαλώματα πίσω από το αυτί ή υπογλώσσια δισκία και παστίλιες. Το υπογλώσσιο σημαίνει κάτω ή κάτω από τη γλώσσα. Η βιταμίνη Β12 που χορηγείται υπογλώσσια είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο για τη θεραπεία ή την πρόληψη ανεπάρκειας Β12. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε υπογλώσσια ή οποιαδήποτε άλλη μορφή Β12.

Η περισσότερη βιταμίνη Β12 απορροφάται στο λεπτό έντερο. Πριν όμως αυτό συμβεί, η Β12 πρέπει να απελευθερωθεί από τα τρόφιμα από το στομάχι οξύ και να συνδυαστεί με εγγενές παράγοντα, μια πρωτεΐνη που παράγεται και απελευθερώνεται από τα βρεγματικά κύτταρα στο στομάχι. Μαζί, ο Β12 και ο εγγενής παράγοντας απορροφώνται από τον ειλεό στην κυκλοφορία του αίματος. Η ποσότητα του εγγενούς παράγοντα περιορίζει τον ρυθμό με τον οποίο η Β12 μπορεί να εισέλθει στη ροή του αίματος. Εάν τα βρεγματικά κύτταρα απενεργοποιούνται ή καταστρέφονται όπως στην κακοήθη αναιμία, πολύ λίγη βιταμίνη Β12 μπορεί να φτάσει στο αίμα.

Ιστορικά, η ανεπάρκεια Β12 έχει υποβληθεί σε ενδομυϊκές ενέσεις Β12 αντί για δισκία. Αυτό φαίνεται λογικό, ειδικά στην περίπτωση της κακοήθους αναιμίας. Γιατί δίνετε το B12 από το στόμα όταν απορροφάται πολύ λίγο από αυτό; Για πολλούς, οι ενέσεις Β12 απαιτούν μηνιαίες επισκέψεις στο γιατρό για βολές που μερικές φορές είναι επώδυνες.

Τα υπογλώσσια δισκία Β12 είναι ειδικά διαμορφωμένα δισκία που τοποθετούνται κάτω από τη γλώσσα και συγκρατούνται εκεί μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Καθώς το δισκίο διαλύεται στο σάλιο, το μείγμα απορροφάται μέσω των ιστών των μάγουλων, του ουρανίσκου και κάτω από τη γλώσσα. Η Β12 μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος παρακάμπτοντας το στομάχι, τα έντερα και το ήπαρ.

Η από του στόματος Β12 έχει αποδειχθεί ότι είναι τόσο συναισθηματική όσο οι ενέσεις Β12. Το 2006, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ δημοσίευσαν μια μελέτη στο “Oxford Journal”, η οποία διαπίστωσε ότι επαρκώς υψηλές δόσεις από του στόματος Β12 ήταν εξίσου αποτελεσματικές με την ενδομυϊκή ένεση για τη θεραπεία ανεπάρκειας Β12. · Παραδόξως, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην αποτελεσματικότητα των υπογλώσσων δισκίων Β12 Έναντι των δισκίων Β12 από του στόματος. Οι έρευνες του Πανεπιστημίου του Tel Aviv δημοσίευσαν μια μελέτη του 2003 στο “Βρετανικό Περιοδικό Κλινικής Φαρμακολογίας”, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα της υπογλώσσιας Β12 έναντι της στοματικής Β12 σε άτομα με ανεπάρκεια Β12. Στα άτομα χορηγήθηκαν τυχαία 500 μικρογραμμάρια Β12 υπογλώσσια ή από του στόματος ή δύο δισκία ημερησίως ενός συμπλόκου βιταμίνης Β. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο δοσολογικές μορφές αντιμετώπιζαν ανεπάρκεια Β12 · μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «The Journal of Alternative and Complementary Medicine» το 2006 από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Bridgeport College of Naturopathic Medicine τεκμηρίωσε τα αποτελέσματα της μελέτης στο Ισραήλ.

Πώς Β12 εισέρχεται κανονικά στο Σώμα

Υπογλώσσια Β12 – Θεραπεία για κακοήθη αναιμία

Πώς δουλεύουν τα υπογλώσσια δισκία

Είναι η υπογλώσσια Β12 καλύτερη από αυτή του B12;