Τι μέγεθος snowboard πρέπει να πάρω ανάλογα με το ύψος μου;

Όταν επιλέγετε ένα snowboard, πρέπει να εξετάσετε το στυλ οδήγησης, το αγαπημένο σας έδαφος και το επίπεδο δεξιοτήτων για να καθορίσετε το μήκος, το πλάτος, την ακαμψία και άλλα χαρακτηριστικά του σκάφους. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μετρήσετε το ιδανικό μήκος του σκάφους σας είναι να χρησιμοποιήσετε το ύψος σας. Μόλις αποφασίσετε το μήκος σας, το πλάτος αντιστοίχισης με το μέγεθος του ποδιού και την ακαμψία με βάρος για να πάρετε το τέλειο συμβούλιο για εσάς.

Το μήκος του σκάφους μετριέται σε εκατοστά, από την ουρά μέχρι τη μύτη του σκάφους ή από άκρο σε άκρο. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός σχετικά με τις μετρήσεις ο οποίος να προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να μετρούν κατά μήκος της καμπυλότητας της μύτης και της ουράς των σανίδων. Ωστόσο, οι διαφορές που οφείλονται σε διαφορετικούς τύπους μετρήσεων δεν είναι σημαντικές. Συχνά, το μήκος ενός σκάφους είναι συντομευμένο, χρησιμοποιώντας μόνο τους δύο τελευταίους αριθμούς. Για παράδειγμα, ένα 58 Burton θα αναφέρεται σε ένα snowboard μήκους 158 cm.

Μια βασική τεχνική για τον προσδιορισμό του μεγέθους του snowboard για εσάς βασίζεται στο ύψος σας. Σταθείτε στο snowboard στο τέλος του μπροστά σας. Όταν η άκρη του snowboard ευθυγραμμίζεται στο σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν το μέγεθος είναι σωστό. Πίνακες που φτάνουν σε ύψος ανάμεσα στους ώμους και το πηγούνι σας είναι σύντομες και είναι καλύτερες για τους αρχάριους και τους αναβάτες που χρειάζονται επιπλέον έλεγχο. Μεσαίου μήκους σανίδες πέφτουν ανάμεσα στο πηγούνι και το μέτωπό σας και είναι καλύτερο για τους αναβάτες όλων των επιφανειών. Οι μεγάλες σανίδες που φτάνουν στο μέτωπό σας και πιο πάνω είναι για αναβάτες που θέλουν ταχύτητα και βέλτιστη απόδοση σε βαθιά σκόνη.

Το πλάτος είναι ένα άλλο σημαντικό μέγεθος υπόψη όταν επιλέγετε ένα snowboard. Σε γενικές γραμμές, οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερα πόδια. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε μια πλακέτα ειδικά μεγέθους για εσάς μεμονωμένο μέγεθος εκκίνησης. Ένας πίνακας που είναι πολύ φαρδιάς ή πολύ στενός δεν θα σας επιτρέψει να εμφανίσετε αποτελεσματικά την ισχύ στις άκρες του σκάφους σας, με αποτέλεσμα την έλλειψη στροφής. Τα δάχτυλα και τα τακούνια σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με την άκρη του σκάφους σας για το τέλειο μέγεθος.

Η δυσκαμψία ενός σκάφους αναφέρεται στην ικανότητά του να κάμπτεται ενώ οδηγείτε. Μια πλακέ που είναι πολύ άκαμπτη δεν θα σας δώσει επαρκή έλεγχο και μια σανίδα που δεν είναι αρκετά άκαμπτη μπορεί να σπάσει ή να σπάσει υπό πίεση. Η επιλογή ακαμψίας σας σχετίζεται εν μέρει με το ύψος σας. Οι αναβάτες που είναι βαρείς για το ύψος τους πρέπει να επιλέξουν ένα σκληρότερο σκάφος. Οι ελαφρείς αναβάτες θα πρέπει να επιλέξουν έναν πιο ευέλικτο πίνακα. Ωστόσο, αν θέλετε να κολλήσετε με μια συγκεκριμένη δυσκαμψία, μπορείτε να κάνετε την προσαρμογή επιλέγοντας ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο σκάφος αντί: μεγαλύτερο για βαριές αναβάτες, μικρότερο για ελαφρύτερους αναβάτες.

Μήκος Διοικητικού Συμβουλίου

Υψος

Πλάτος

Ακαμψία