Τι να τρώτε όταν είστε έγκυος & πάντα ρίχνετε επάνω

Το ρίψιμο είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και αναφέρεται ως πρωινή ασθένεια, αν και μπορεί να αντιμετωπίσετε ναυτία και έμετο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το MayoClinic.com επισημαίνει ότι η πρωινή ασθένεια επηρεάζει 50-90% των εγκύων γυναικών. Εάν είστε ένας από αυτούς, ίσως να αναρωτιέστε τι μπορείτε να φάτε για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας, καθώς και τι μπορείτε να φάτε που δεν θα επιστρέψει αμέσως. Αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν ναυτία, όπως πικάντικο ή λιπαρό φαγητό, και επιλέξτε ανόητες επιλογές αντ ‘αυτού.

Σούπα

Η ήπια σούπα μπορεί να σας βοηθήσει να διευθετήσετε το στομάχι σας εάν αντιμετωπίσετε ναυτία και έμετο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ζωμός και η σούπα θα βοηθήσουν επίσης να αναπληρώσετε τα υγρά σας, ώστε να μην καταστείτε αφυδατωμένα, κάτι που αποτελεί ανησυχία εάν ρίχνετε πολλά. Επιλέξτε μια σούπα που δεν είναι πικάντικη ή κρεμώδης, επειδή αυτά μπορούν να κάνουν το στομάχι σας να επαναστατήσει και να σας προκαλέσει να ρίξετε ξανά. Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης συνιστά σούπα ή ζωμό κοτόπουλου ως χρήσιμα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε ενώ έχετε πρωινή ασθένεια.

Καρπός

Ορισμένα φρούτα μπορούν να διευκολύνουν την πρωινή σας ασθένεια, καθώς και να παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να αναπτύξετε ένα υγιές μωρό. Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης συνιστά τα λεμόνια επειδή μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι σας. Το να πιείτε ένα λεμόνι ή να μυρίζετε μπορεί να σας βοηθήσει με ναυτία. Μπορεί να είστε σε θέση να ανεχτείτε ήπια φρούτα, όπως μπανάνες και μήλα, επίσης.

Σκόνες σόδα

Τα κροτίδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα πρώιμης εγκυμοσύνης επειδή βοηθούν να διευθετήσουν το στομάχι σας και συνήθως δεν προκαλούν επιπλέον έμετο. Το MayoClinic.com προτείνει να διατηρείτε τα σκεύη σόδα από το κρεβάτι σας, ώστε να μπορείτε να φάτε μερικά όταν αρχίσετε ξανά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη σοβαρότητα της πρωινής σας ασθένειας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε πόσο συχνά ή πόσο συχνά θα πέσετε. Φάτε μερικές κροτίδες αρκετές φορές όλη την ημέρα, επειδή μπορεί να αισθανθείτε σαν να χρειάζεται να ρίχνετε πιο συχνά εάν έχετε ένα κενό στομάχι.

Τζίντζερ

Λαμβάνοντας μικρές γουλιές από πιπερόριζα είναι μια κοινή θεραπεία για τη ναυτία, επειδή το τζίντζερ έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα στο στομάχι. Το τζίντζερ μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου αφυδάτωσής σας. Η αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης σημειώνει ότι άλλα τρόφιμα και ποτά με τζίντζερ μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Τζίντζερ τσάι, μπισκότα gingersnap και μαρμελάδα τζίντζερ είναι επιπλέον τρόφιμα και ποτά που μπορεί να σας βοηθήσουν εάν ρίχνετε συχνά.