Τι συμβαίνει εάν λαμβάνεται αλκοόλ με tramadol hcl;

Το Tramadol HCL είναι μια συνταγή φάρμακο για τον πόνο που αυξάνει την επίδραση των ναρκωτικών στο σώμα. Αν και δεν έχει ταξινομηθεί ως ναρκωτικό, η τραμαδόλη έχει παρόμοιες ιδιότητες και δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η τραμαδόλη έχει παρόμοιες δράσεις με τα αντικαταθλιπτικά, που επηρεάζουν τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας. Η λήψη τραμαδόλης με αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τις παρενέργειες του φαρμάκου και να προκαλέσει σοβαρή κατάθλιψη στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ενέργειες

Η τραμαδόλη και το αλκοόλ έχουν παρόμοιες παρενέργειες. Και οι δύο μπορούν να συμπιέσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας υπνηλία, ζάλη, καταστολή της αναπνοής, απώλεια συνείδησης, επιβραδυνόμενο καρδιακό παλμό, μυϊκούς δεσμούς, επιληπτικές κρίσεις και καρδιακή ανακοπή σε υψηλές δόσεις. Η συγκέντρωσή τους έχει ένα πρόσθετο αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα που συνήθως έχετε όταν παίρνετε το φάρμακο ή πίνετε αλκοόλ θα αυξηθούν. Η κανονική σας δόση tramadol μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν καταναλώνετε επίσης οινόπνευμα.

Αναπνευστική κατάθλιψη

Τόσο το αλκοόλ όσο και η τραμαδόλη μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να αναπνέετε, πιέζοντας τα κέντρα στον εγκέφαλό σας που σας λένε να αναπνεύσετε. Όταν παίρνετε και τα δύο φάρμακα μαζί, μπορείτε να αναπνεύσετε πιο αργά και ρηχά. Εάν παίρνετε μεγάλες δόσεις, ίσως έχετε περισσότερες πιθανότητες να σταματήσετε εντελώς την αναπνοή.

ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Τόσο το οινόπνευμα όσο και η τραμαδόλη είναι φάρμακα με κίνδυνο εξάρτησης. Εάν έχετε ήδη προβλήματα με τον εθισμό στο αλκοόλ, μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εξάρτησης από το tramadol. Όπως και με το αλκοόλ, η διακοπή της τραμαδόλης απότομα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στέρησης. Η διακοπή και των δύο ταυτόχρονα θα μπορούσε να προκαλέσει δυνητικά απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα απόσυρσης. Η απόσυρση από οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις, παρανόηση, κρίσεις πανικού, ανησυχία, σύγχυση και ασυνήθιστες αισθήσεις του δέρματος όπως μούδιασμα και μυρμήγκιασμα. Μην επιχειρήσετε να αποχωρήσετε από τα δύο φάρμακα μόνοι σας – χρειάζεστε ιατρική παρακολούθηση για την πρόληψη των θανατηφόρων παρενεργειών κατά τη διάρκεια της απόσυρσης του φαρμάκου.

Αυτοκτονία

Τόσο η τραμαδόλη όσο και το αλκοόλ έχουν ιδιότητες που επηρεάζουν τη διάθεση. Εάν ήδη πάσχετε από κατάθλιψη ή σκέψεις αυτοκτονίας, η λήψη αυτού του φαρμάκου μπορεί να αυξήσει αυτές τις τάσεις όταν λαμβάνεται με αλκοόλ. Θάνατοι έχουν συμβεί σε άτομα με ιστορικό συναισθηματικών διαταραχών που παίρνουν τραμαδόλη, οι οποίες κακοποιούν επίσης αλκοόλ.