Το μαϊντανό τσάι θα λειτουργήσει πραγματικά για να προκαλέσει εμμηνορροϊκό κύκλο;

Το βότανο μαϊντανό, του οποίου η επιστημονική ονομασία είναι Petroselinum crispum, έχει μια φήμη μεταξύ των βοτανολόγων ως εμμηνόγκου, μια ουσία που διεγείρει τη μήτρα και μπορεί να οδηγήσει σε συστολές της μήτρας. Ενώ ο μαϊντανός που χρησιμοποιείται ως γεύση τροφής ή γαρνιτούρα που καταναλώνεται σε κανονικές ποσότητες δεν έχει παρενέργειες, το τσάι μαϊντανού που παράγεται από τα φυτικά φύλλα θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σε εμμηνορροϊκή περίοδο προκαλώντας συσπάσεις της μήτρας. Ο μαϊντανός σε μεγάλες ποσότητες έχει ιστορικό χρήσης ως αποφρακτικό. Μην πίνετε τσάι μαϊντανού εάν μπορεί να είστε έγκυος.

Συστατικά

Τα συστατικά του μαϊντανός που είναι υπεύθυνα για τις εμμεγαλωτικές επιδράσεις του περιλαμβάνουν δύο πτητικά έλαια, apiol και myristicin. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Herbs2000, το περιεχόμενο καθεμιάς ποικίλει μεταξύ των διαφόρων τύπων μαϊντανό, το γερμανικό μαϊντανό περιέχει μεταξύ 60 και 80 τοις εκατό apiol, σε σύγκριση με το γαλλικό μαϊντανό πετρέλαιο, το οποίο περιέχει λιγότερο apiol, αλλά μυριστικό 50-60%. Κάποτε, η apiol πωλείται σε κάψουλες ως αποφρακτική, σύμφωνα με το Drugs.com. Δύο άλλα συστατικά του μαϊντανού, 6 “-ακετυλαπίνης και πετροσίδης, έχουν οιστρογονικά αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της σόγιας.

Υπάρχοντα

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ισχυρισμό ότι το τσάι μαϊντανού θα αρχίσει την εμμηνορροϊκή αιμορραγία, αν και ένα ρωσικό φάρμακο που περιέχει 85 τοις εκατό χυμό μαϊντανού έχει χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για την πρόκληση της εργασίας. Άλλες αναφορές για την αποτελεσματικότητά του είναι ανεκδοτικές · πολλοί ειδικοί βοτανολόγοι και εναλλακτικοί ιατροί χρησιμοποιούν αυτό το βότανο ως εμμηνόγκο.

Κίνδυνοι

Αν είσθε έγκυος, το να πίνεις τσάι μαϊντανού σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Δεδομένου ότι αυτό το βότανο δεν έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές για τα αποτελέσματα της μήτρας, δεν είναι γνωστό πόσο τσάι θα χρειαστεί να πιείτε για να δοκιμάσετε αυτό το αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που τρώνε tabbouleh, ένα εθνικό πιάτο στον Λίβανο που περιέχει μεγάλες ποσότητες μαϊντανό, μπορεί να καταναλώσει όσο το 50g μαϊντανό σε ένα γεύμα, σύμφωνα με το Drugs.com. Εάν είστε έγκυος, αποφύγετε το μαϊντανό, εκτός εάν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες ως συστατικό μαγειρικής.

Προφυλάξεις

Ο μαϊντανός μαϊντανός μοιάζει με τρία κοινά δηλητηριώδη φυτά: κρόκος του νερού, μικρό κρόκος και κρόκος δηλητηρίου. Μην παραλάβετε το μαϊντανό σας για να φτιάξετε τσάι, εκτός και αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι μαζεύετε μαϊντανό. Η δηλητηρίαση από αυτά τα φυτά μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, παράλυση, διασταλμένες κόρες, αδυναμία και θάνατο. Σε μεγάλες ποσότητες, η μυριστίνη μπορεί να έχει παραισθησιογόνα αποτελέσματα.