Το σχέδιο απώλειας βάρους δύο εβδομάδων του kellogg

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους Kellogg δύο εβδομάδων, που ονομάζεται επίσης δίαιτα Special K, είναι μια έκδοση δίαιτας αντικατάστασης γεύματος, που σημαίνει ότι αντικαθιστάτε δύο κανονικά γεύματα με αυτά τα δημητριακά της Kellogg. Ενώ αυτό το είδος της διατροφής μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους, υπάρχουν μερικά πιθανά μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την έναρξη του σχεδίου απώλειας βάρους. Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων θα βοηθήσει στην ευκολότερη παρακολούθηση του σχεδίου ή μιας παραλλαγής του.

Για αυτή τη δίαιτα, κάθε μέρα για δύο εβδομάδες θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι Special K που θα καλύπτεται με 1/2 φλιτζάνι γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και στη συνέχεια θα καταναλώσετε αυτόν τον συνδυασμό για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Το εναπομείναν γεύμα θα πρέπει να είναι ένα ισορροπημένο, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γεύμα που περιέχει κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες τροφίμων, ενώ οι διαιτολόγοι μπορούν να σνακάρουν σε ειδικά μπαρ K, λαχανικά, φρούτα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Δεν συνιστάται να ακολουθείτε αυτήν τη δίαιτα για περισσότερο από δύο εβδομάδες, καθώς μπορεί να πάρει μονότονη, να μην παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να περιορίζει την ποικιλία των τροφίμων που μπορείτε να φάτε. Για μια ακόμα πιο ισορροπημένη διατροφή, σκεφτείτε να φάτε το Special K μόνο για πρωινό, μαζί με αποβουτυρωμένο γάλα και μια μερίδα φρέσκων φρούτων για να φτιάξετε το γεύμα λίγο πιο γεμάτο και θρεπτικό. Στη συνέχεια φάτε ένα θρεπτικό μεσημεριανό γεύμα και δείπνο με μειωμένες θερμίδες.

Η ποικιλία του ειδικού δημητριακού K που επιλέγετε να φάτε μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της δίαιτας, καθώς οποιαδήποτε άλλη γεύση εκτός από το πρωτότυπο θα είναι υψηλότερη στη ζάχαρη. Οι γλυκές ποικιλίες έχουν επίσης μικρότερες ποσότητες σερβιρίσματος, καθιστώντας τους λιγότερο γεμισμένες και οι εκδόσεις granola είναι υψηλότερες σε θερμίδες, με περίπου 260 ανά 2/3-φλιτζάνι που σερβίρουν γάλα για την ποικιλία των βακκίνιων και 240 θερμίδες ανά 1/2-φλυτζάνι που εξυπηρετούν με Γάλα για το άγγιγμα του μελιού. Αλλάζοντας τον τύπο του ειδικού δημητριακού K, μπορεί να σας διευκολύνει να κολλήσετε στη διατροφή για τις δύο εβδομάδες. Επιλέγοντας μία από τις ποικιλίες υψηλότερες σε πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες – όπως η ειδική πρωτεΐνη K με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια ίνας ανά 3/4 φλιτζάνι – μπορεί να γίνει πιο γεμάτη η δίαιτα επειδή τόσο η ίνα όσο και η πρωτεΐνη αυξάνουν την κορεσμό.

Ο γλυκαιμικός δείκτης υπολογίζει την επίδραση ενός τροφίμου στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με χαμηλότερες βαθμολογίες γλυκαιμικού δείκτη που δείχνουν λιγότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα τρόφιμα χαμηλότερα στον γλυκαιμικό δείκτη, με βαθμολογία 55 ή χαμηλότερα, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αυξήσουν τα συναισθήματα κορεσμού και να τρώνε λιγότερο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με ένα άρθρο ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε στο Clinical Diabetes τον Οκτώβριο του 2011. Επειδή το Special K είναι ένα πολύ επεξεργασμένο δημητριακό Δεν περιέχει πολλές ίνες, έχει γλυκαιμικό δείκτη περίπου 69 για την αρχική ποικιλία χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερο GI για τις άλλες γεύσεις, καθώς τα πιο ζαχαρούχα τρόφιμα τείνουν να έχουν υψηλότερες βαθμολογίες GI. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι ιδανικό για να αισθάνεστε ικανοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων που είναι χαμηλότερα στον γλυκαιμικό δείκτη με το δημητριακό σας Special K, όπως το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το απλό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ένα πορτοκάλι, μια μερίδα φράουλας ή μια ουγκιά από καρύδια, θα βοηθήσουν στη μείωση του συνολικού γλυκαιμικού δείκτη Γεύμα και να το γεμίσετε.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα μπορεί να καταλήξουν να τρώνε λίγες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και για να αποτρέψουν τις μειώσεις του μεταβολισμού τους. Μια γυναίκα πρέπει να τρώει τουλάχιστον 1.200 θερμίδες κάθε μέρα και ένας άνδρας πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 1.800, ακόμη και όταν σε διατροφή. Ένα μπολ 1 κουταλιού του αρχικού ειδικού δημητριακού K με 1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα έχει μόνο 160 θερμίδες. Ακόμη και αν προσθέσετε φρούτα για να το γεμίσετε περισσότερο και να αυξήσετε την ίνα του γεύματος και να φάτε ένα λογικό δείπνο, οι συνολικές θερμίδες της ημέρας μπορεί να είναι πολύ χαμηλές για καλή υγεία, αν δεν πάρετε κάποιες επιπλέον θερμίδες μέσω της κατανάλωσης των εγκεκριμένων σνακ .

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας τον Ιούνιο του 2011 διαπίστωσε ότι μια δίαιτα με βάση το σχέδιο γεύματος μαζί με ένα εποπτευόμενο πρόγραμμα άσκησης ήταν πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους από ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο σε αντικαταστάσεις γευμάτων όπως το Special K Δίαιτα μαζί με οδηγίες για την αύξηση της άσκησης · ​​μια πιθανώς πιο πλήρης εναλλακτική λύση στο Special K θα είναι ένα μπολ με βρώμη, καθώς η βρώμη που έχει μαγειρευτεί με νερό έχει παρόμοιο αριθμό θερμίδων, με 166 ανά φλιτζάνι αλλά πολύ χαμηλότερη πυκνότητα ενέργειας 0,7 και Χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη περίπου 50. Για ένα πιο θρεπτικό και πλήρες γεύμα, χρησιμοποιήστε αποβουτυρωμένο γάλα αντί για νερό για να μαγειρέψετε το αλεύρι βρώμης ή ανακατέψτε σε μια μικρή ποσότητα ελληνικού γιαουρτιού χωρίς λίπος μετά το μαγείρεμα για να αυξήσετε την πρωτεΐνη. Κορυφή της βρώμης σας με φρέσκα φρούτα ή μια ουγκιά από ψιλοκομμένα καρύδια για να προσθέσετε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Δύο εβδομάδες Kellogg’s Ειδικά K Σχέδια Βασικά

Τύποι Ειδικών K και Απώλεια βάρους

Ειδικό Κ και ο Γλυκαιμικός Δείκτης

Θερμιδικές σκέψεις

Άλλες εναλλακτικές λύσεις