Tulsi & απώλεια βάρους

Το τσάι Tulsi είναι κοινώς γνωστό ως ιερό τσάι βασιλικού στη Δύση. Το τσάι προέκυψε στην Ινδία πριν από 5.000 χρόνια. Το Tulsi δεν είναι τεχνικά ένα τσάι καθόλου γιατί δεν προέρχεται από ένα τσάι θάμνο. Αντ ‘αυτού, είναι από την ίδια οικογένεια όπως ο βασιλικός, και θεωρείται ότι είναι μια φυτική έγχυση, αν και είναι προετοιμασμένη με τον ίδιο τρόπο όπως μαύρο ή πράσινο τσάι. Ο Τάλσι έχει ονομαστεί «βασίλισσα των βοτάνων» και είναι αναπόσπαστο μέρος του ιατροφαρμακευτικού συστήματος της Αγιουρβέδα. Ωστόσο, η χρησιμότητα του τσάι tulsi στην απώλεια βάρους είναι εφαπτομενική στην καλύτερη περίπτωση.

Πιθανά οφέλη

Οι υπέρμαχοι του τσάι tulsi ισχυρίζονται ότι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αποτρέψει την καρδιακή νόσο μειώνοντας τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, να μειώσει το στρες, να αυξήσει την αντοχή και την αντοχή, να βοηθήσει στην πέψη, να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες με τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο. Καταπολέμηση της μόλυνσης. Αλλά η ιστοσελίδα Learn-About-Tea.com δεν περιλαμβάνει την απώλεια βάρους στη μακρά λίστα των πιθανών οφελών του τσάι tulsi.

Αγιουρβέδα

Το ινδικό σύστημα ιατρικής γνωστό ως Ayurvedic έχει χρησιμοποιήσει από καιρό τσάι tulsi για την υγεία και τα ιατρικά οφέλη. Το AyurvedicCure.com δηλώνει ότι το τσάι tulsi έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ιδιότητες προσαρμογέα, ο τελευταίος είπε ότι βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά το άγχος και την ισορροπία μεταξύ μυαλού, σώματος και πνεύματος. Παραδοσιακά, το τσάι Tulsi έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για να θεραπεύει τα πάντα, από τα κρυολογήματα έως τα σκουλήκια στο στομάχι, μέχρι το πάχος του σπέρματος. Αλλά η απώλεια βάρους δεν είναι μεταξύ των παραδοσιακά ισχυρισμένων οφελών του τσάι tulsi.

Απώλεια βάρους

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Οργανικής Ινδίας, το τσάι tulsi “ενισχύει την πέψη και έναν υγιή μεταβολισμό που μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους”. Ο ιστότοπος Φρούτα n Λαχανικά προσφέρει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που προτείνει την έναρξη της ημέρας με ζεστό νερό Tulsi, που παρασκευάζεται με βρασμό 10 φύλλα tuisi με λίγο τζίντζερ. Η τοποθεσία αναφέρει ότι tulsi μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος σας και να βοηθήσει στην ηπατική λειτουργία, η οποία λέει παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Αλλά κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν υποστηρίζει μια τέτοια άποψη ότι ο tulsi προωθεί την απώλεια βάρους.

Επικουρικά οφέλη

Ωστόσο, το τσάι tulsi μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με μερικούς έμμεσους τρόπους. Δεν έχει καφεΐνη, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τα jitters από καφέ ή τσάι που περιέχει καφεΐνη. Λέγεται ότι είναι ένα προσαρμογόνο, το οποίο μπορεί να καταπραΰνει τα νεύρα όταν κάνει δίαιτα. Και είναι χαμηλή σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ένα καλό ποτό για τους δίαιτες.

Σκέψεις

Μπορεί να αντλήσετε οφέλη για την υγεία από το πόσιμο τσάι tulsi. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Organic India, είναι ασφαλές για έγκυες γυναίκες και παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, παρόλο που θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο ή βότανο. Αλλά όπως σας συμβουλεύει η American Heart Association, μην πέσετε για σχέδια απώλειας βάρους που δίνουν έμφαση σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή είδος τροφίμων. “Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και λίπη ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, μαζί με τη σωματική άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν και να διατηρήσουν την απώλεια βάρους …” σύμφωνα με την American Heart Association.